Στο προσκήνιο έρχεται ξανά μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του παγκοσμίου αθλητισμού. Ο άνθρωπος που έγινε ήρωας, καθώς κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και στη συνέχεια να γίνει ο κυρίαρχος στον πιο σπουδαίο ποδηλατικό θεσμό του πλανήτη, τον Γύρο Γαλλίας, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε παρία, καθώς αποδείχθηκε ότι οι επιτυχίες του έγιναν με… υποβοήθηση ντόπινγκ.

Ο λόγος για τον Λανς Άρμστρονγκ, καθώς δόθηκε στη δημοσιότητα το καινούργιο τρέιλερ του αναμενόμενου ντοκιμαντέρ της Μαρίνα Σένοβιτς. Ο αθλητής που αναδείχθηκε επτά διαδοχικές φορές (1999-2005) νικητής στον σπουδαιότερο θεσμό της ποδηλασίας, αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι έπαιρνε αναβολικά, με αποτέλεσμα το 2012 να του επιβληθεί ισόβιος αποκλεισμός από το άθλημα και να του αφαιρεθούν και οι επτά τίτλοι.

Το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «LANCE» θα προβληθεί από το ESPN σε δύο μέρη, στις 23 και 24 του μηνός, στις 21:00 EST. Πρόκειται για μια εξαντλητική σειρά συνεντεύξεων που πήρε η Ζένοβιτς από τον Άρμστρονγκ. Αναπόφευκτα, το τρέιλερ ξεκινά με μια αναγκαστική ερώτηση: «Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που έχεις κάνει;». Εκείνος σκέφτεται την ερώτηση για ένα δευτερόλεπτο και απαντά: «Ο καθένας μας στον κόσμο έχει ανάγκη να του κάνουν αυτήν την ερώτηση».

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το ντοκιμαντέρ θέλει να δημιουργήσει «μια γοητευτική μελέτη χαρακτήρα, αιχμαλωτίζοντας ένα μοναδικό κεφάλαιο της ιστορίας του αθλητισμού και εμμένοντας στο να δώσει το κοινό τις δικές του ερμηνείες για τις πολλές διαφορετικές πλευρές αυτής της σάγκα».

Με την ιστορία του Άρμστρονγκ έχουν καταπιαστεί αρκετά άλλα ντοκιμαντέρ, συμπεριλαμβανομένης της ταινίας του 2013 με τίτλο «The Armstrong Lie» και του πρότζεκτ του 2014 με τίτλο «Stop at Nothing».

Δείτε το τρέιλερ: