Ο πρόεδρος της Serie A, Λουίτζι Ντε Σιέρβο, ζήτησε συγνώμη για την αντιρατσιστική της καμπάνια η οποία περιλάμβανε πίνακες με πιθήκους.

Η διοργανώτρια αρχή του ιταλικού πρωταθλήματος προέβη σε ατόπημα. Σε μια προσπάθεια οι άνθρωποι της να στείλουν ένα αντιρατσιστικό μήνυμα για τα όσα συμβαίνουν στα ιταλικά γήπεδα, έστησαν πίνακες με πιθήκους.

Μια ιδέα που αρχικά φάνηκε καλή, αλλά τελικά δεν ήταν αφού προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με τις Ρόμα και Μίλαν να εκφράζουν την αντίθεσή τους πως οι πίνακες αυτοί δεν ήταν οι ενδεδειγμένοι για να σταλεί το αντιρατσιστικό μήνυμα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Serie A, Λουίτζι Ντε Σιέρβο να ζητήσει συγνώμη. «Θα ήθελα να απολογηθώ σε όλους όσους προσβλήθηκαν από το έργο του Σιμεόνε Φουγκατζότο. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο καλλιτέχνης εξήγησε πως μέσω του έργου του ήθελε να δείξει πως είμαστε όλοι ίσοι, ο πίνακας έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση. Αυτό όμως που σίγουρα δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε είναι η πλήρης καταδίκη ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων και ρατσισμού, τις οποίες δεσμευόμαστε να εξαλείψουμε από το πρωτάθλημα μας».

Πηγή: gazzetta.gr