O Γάλλος ρεπόρτερ, Μαρσιάλ Ντεμπό σκιαγραφεί το προφίλ του «Ρονάλντο των φτωχών» Γιοάν Μολό που βρίσκεται κοντά στον Παναθηναϊκό. Οι κινήσεις του που θυμίζουν Ρονάλντο, η αστάθεια, αλλά και η αυταρέσκεια του.

Ο 30χρονος Γάλλος εξτρέμ, Γιοάν Μολό θα αποτελέσει όπως όλα συνηγορούν την πρώτη θερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Ο 6 φορές διεθνής με την Εθνική Γαλλίας πληροί τις προδιαγραφές που έχουν θέσει οι Νταμπίζας και Δώνης για την θέση του εξτρέμ, συνδυάζοντας την ταχύτητα με την δημιουργία.

Ο ρεπόρτερ της εφημερίδας «La Nouvelle République», αλλά και της ιστοσελίδας «footballski.fr», Μαρσιάλ Ντεμπό, ο οποίος θεωρείται άριστος γνώστης και του ελληνικού ποδοσφαίρου μίλησε στο gazzetta.gr για τον συμπατριώτη του.

Ο Γάλλος ρεπόρτερ έκανε λόγο για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος κοπιάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στις κινήσεις του, αλλά και στον τρόπο που εκτελεί τα φάουλ.

Παράλληλα εξηγεί τι του λείπει προκειμένου να κάνει μεγάλη καριέρα, ενώ εκτιμά πως ο Παναθηναϊκός του δίνει την κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να διακριθεί.

«Ο Μολό είναι πολύ καλός παίκτης με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση. Θα τον χαρακτήρισα ως την φθηνότερη έκδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο επειδή κάνει τις ίδιο χειρονομίες και του στιλ του παραπέμπει στον CR7.

Για παράδειγμα ο τρόπος που εκτελεί τα φάουλ θυμίζει τον Πορτογάλο. Αυτό που λείπει από τον Μολό είναι η διάρκεια και η σταθερότητα προκειμένου να πραγματοποιήσει σπουδαία καριέρα. Στην Γαλλία έχει δημιουργήσει αρνητική εικόνα διότι αγαπάει πολύ τον εαυτό του. Αυτό έχει παρεξηγηθεί με συνέπεια πολύ να πιστεύουν πως πρόκειται για ηλιθιότητα.

Είναι πολύ ευαίσθητος χαρακτήρας κάτι που έχει επιδράσει αρνητικά στην καριέρα του. Θεωρώ πάντως πως διαθέτει το κατάλληλη πακέτο για να διακριθεί στην Ελλάδα, εάν υπογράψει στον Παναθηναϊκό. Είναι γρήγορος με καλό κορμί και εκτιμώ πως έχει μεγάλη αποφασιστικότητα και διάθεση προκειμένου να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνει ο Παναθηναϊκός».

Πηγή: gazzetta.gr