Η Κάστερ Σεμένια είναι ένα από τα πρόσωπα του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο που έχει δημιουργήσει γύρω της -σε όλα τα πλαίσια- μεγάλη συζήτηση. Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια στα 800 μέτρα, που δέχεται ένα ιδιότυπο… bullying ακόμη και από την IAAF. Και σύμφωνα με το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο, αυτό ήταν «λογικό και αναλογικό».

Η Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια κατηγόρησε τη Διεθνή Ομοσπονδία Αθλητισμού ότι την χρησιμοποίησε ως «εργαστηριακό αρουραίο», καθώς αμφισβητεί με προσφυγή της σε ελβετικό δικαστήριο τον νέο κανονισμό που αφορά τις αθλήτριες με υπερανδρογονισμό.

Με δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), η δις χρυσή Ολυμπιονίκης τόνισε πως η IAAF ότι την χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο, όταν της ζητά να ακολουθήσει ορμονοθεραπεία για να μειώσει τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό της. Κάτι που θεσπίστηκε και με νόμο, αναφορικά με τη συμμετοχή αθλητριών στα αγωνίσματα με αποστάσεις από τα 400 μέτρα μέχρι και το ένα μίλι (1.609 μ.).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.