Στην απάντησή του στην επιστολή της ΑΕΚ για την αλλαγή της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Βίτορ Μέλο Περέιρα επιβεβαίωσε όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ, λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (11/05) ο ορισθείς πρώτος βοηθός του αγώνα. Όμως, ο Πορτογάλος δεν απάντησε γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο.

Ο Περέιρα αναφέρει μόνο ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Video Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος, γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR. Ο Πορτογάλος δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν, προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη αλλαγή στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά μιλά γενικά για τα διεθνή στάνταρντ. Επίσης, στην απάντησή του δεν διευκρινίζει γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε, πλην του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

Η ΑΕΚ ενημέρωσε την ΕΠΟ για την απογοήτευσή της αναφορικά με τις απαντήσεις του Περέιρα και της κατέστησε σαφές ότι προχωρά σε επίσημη καταγγελία εναντίον του. Η Ένωση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον του και να το πάει μέχρι τέλους. Μάλιστα, εξετάζεται η καταγγελία να κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί από το νομικό επιτελείο του συλλόγου.

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.