Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στο ματς με τον Παναιτωλικό, τον Σολδάνο και τις αλλαγές στην 11άδα. ​

Αναλυτικά όσα είπε στη «Nova» ο Πορτογάλος τεχνικός:

Για τη φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού:

Γίνεται καθημερινή δουλειά γι’ αυτό, για να έχουμε ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το καταφέραμε πολλές φορές να κερδίσουμε στο τελευταίο λεπτό. Είναι πολύ σημαντικό που μέχρι σήμερα που μένουν μόλις τέσσερα παιχνίδια και αγωνιζόμαστε με την ίδια ένταση.

Για τον Παναιτωλικό:

Είναι μια από τις ομάδες που μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε, με ενδιαφέρουσα φιλοσοφία. Δημιουργεί θέαμα και θα είναι δύσκολος αντίπαλος, καθώς αγωνίζεται στην έδρα του. Αν ρίξουμε μια ματιά στα στατιστικά θα δούμε πως είναι πολύ ψηλά στην κατοχή της μπάλας και αυτό είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ομάδας.

Για γενέθλια Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε και τα στοιχεία που δίνουν στην ομάδα:

Είναι τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο Μπουχαλάκης γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και του αρέσει η σωματική επαφή. Ο Γκιλιέρμε είναι περισσότερο εγκεφαλικός παίκτης. Μας δίνουν πολλά. Στην αρχή ο Μπουχαλάκης έπαιζε με τον Καμαρά και ήμασταν αρκετά ικανοποιημένοι από τη συνεργασία. Στη συνέχεια είδαμε πως και ο Γλιλιέρμε μπορεί να αγωνιστεί μαζί με τον Μπουχαλάκη και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτό.

Για το πόσο δύσκολο είναι να γίνονται αυτές οι αλλαγές στην ενδεκάδα:

Από την πρώτη ημέρα θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον μεταξύ των ποδοσφαιριστών και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Είναι μια απαιτητική σεζόν, όμως ο καθένας γνωρίζει το ρόλο του και την εικόνα που πρέπει να παρουσιάσει η ομάδα. Όλο αυτό δημιουργεί μια ασφάλεια στους ποδοσφαιριστές. Είναι σημαντικό ότι έχουμε να κάνουμε με καλούς χαρακτήρες και με επαγγελματίες. Προτιμούμε αυτό το χαρακτηριστικό, περισσότερο ίσως και από την ποιότητα. Δεν μου αρέσει να μιλάω ξεχωριστά για ποδοσφαιριστές, αλλά θέλω να κάνω μια αναφορά στον Γκιλιέρμε ο οποίος στην αρχή της σεζόν ήταν πίσω σε σχέση με τους άλλους. Δούλεψε όντας σίγουρος για τον εαυτό του χωρίς να παραπονεθεί. Ο Μπουχαλάκης ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν, στη συνέχεια είχε εναλλαγές στην απόδοση του και δέχτηκε κριτική γι’ αυτό, άδικα κατά τη γνώμη μου, αλλά συνέχισε να δουλεύει και απέδειξε πως είναι άξιος να είναι αρχηγός του Ολυμπιακού.

Για το αν θα χρησιμοποιηθούν παίκτες που δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής:

Θέλω να αναφερθώ στην περίπτωση του Σολδάνο, ήρθε απροετοίμαστος, γνωρίζαμε το ρίσκο, αλλά ξέρουμε παράλληλα σε ποια επίπεδα μπορεί να φτάσει, οπότε θα του δώσουμε ευκαιρίες για να προσαρμοστεί μέσα στο σύνολο. Ισχύει το ίδιο για τον Ανδρούτσο, αλλά και τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Για το αν θα αξιοποιηθούν οι δανεικοί:

Φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι ποδοσφαιριστές. Πριν από την προετοιμασία θα τους κρίνουμε. Θα δούμε ποδοσφαιριστές της ακαδημίας. Θα είναι ένα σημαντικό διάστημα για να δούμε ποιοι παίκτες μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα μας.

Για τη βόλτα του Λεονάρντο Κούτρη με τον μικρό Βασίλη:

Ήταν εξαιρετικό και πρέπει να γίνονται τέτοιες κινήσεις, για να αφυπνιστεί η συνείδηση του κόσμου, όχι μόνο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά και σε περιπτώσεις ρατσισμού. Πρέπει οι παίκτες του Ολυμπιακού να εκμεταλλεύονται τη θέση που βρίσκονται για να περάσουν όσο το δυνατό περισσότερα μηνύματα. Το ποδόσφαιρο έχει τεράστια δύναμη και πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε!

Πηγή: gazzetta.gr