Στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο και τα «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οργανωμένων οπαδών αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι, μέσω της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. «Αποτρέπουμε την είσοδο των “ανεγκέφαλων” στους αγωνιστικούς χώρους με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο», τόνισε αναφερόμενος στους χούλιγκαν, για να προσθέσει: «Ο αθλητισμός δεν πρέπει να συνδεθεί με τα φαινόμενα βίας. Είναι πιο εύκολο να εκφραστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στον αθλητικό χώρο, λόγω του τρόπου δομής των οργανωμένων οπαδών».

Ο κ. Βασιλειάδης συμπλήρωσε επί του θέματος: «Το φαινόμενο της βίας είναι ένα φαινόμενο που δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό, ούτε γεννιέται από τον αθλητισμό. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι πιο εύκολο να εκφραστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στον αθλητικό χώρο, λόγω του τρόπου δομής των οργανωμένων οπαδών. Με δεδομένο ότι είμαστε μία χώρα που μέσα σε μία δεκαετία βίωσε μία ασύλληπτη κρίση, ασύλληπτο νούμερο στην ανεργία των νέων ανθρώπων, ήταν δεδομένο ότι αυτές οι κοινωνικές πιέσεις κάπου θα κατέληγαν. Κι εκεί υπάρχει ένα… πρόσφορο έδαφος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ο αθλητισμός να συνδεθεί με αυτά τα φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή που στη Γλασκόβη, οι Έλληνες αθλητές του στίβου, με πολλές δυσκολίες, είχαν τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών και την καλύτερη θέση της χώρας μας όλων των εποχών, αυτοί οι ανεγκέφαλοι, με τα “ραντεβού θανάτου” που δίνουν -και θέλω να πω ότι η Αστυνομία δίνει πολύ μεγάλες μάχες για να μπορεί να τα αποτρέπει- μας έδιναν αυτές τις… στιγμές».

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός επισήμανε: «Εμείς, από την πλευρά μας, ως Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, νομοθετούμε στο βαθμό που μας επιτρέπεται, έχουμε ένα καινούριο νομοθέτημα εδώ και κάποιες ημέρες για να αποτρέπουμε αυτούς τους ανθρώπους να μπαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους. Έχουμε κάνει δηλαδή ένα πιο διαυγές και ένα πιο άμεσο νομικό περιβάλλον γιατί ένα από τα προβλήματα είναι πως δεν υπάρχει φόβος δικαίου σε αυτούς τους ανθρώπους. Η Ελληνική Αστυνομία έχει εκπονήσει ένα εξαιρετικό υπηρεσιακό σχέδιο, με πλήρη έλεγχο.

Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο αποτρέψαμε ένα τέτοιο “ραντεβού” οπαδών ακόμη, έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει τις επόμενες ώρες. Οπαδών του Παναθηναϊκού κατά συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού… Είναι ένα ζήτημα που απαιτεί εγρήγορση από όλους μας και κυρίως να μην τους αφήσουμε να επιβάλλουν την ατζέντα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.