Η adidas παρουσιάζει το adiZero Rose 2.5, το τέταρτο μπασκετικό παπούτσι που σχεδιάστηκε ειδικά για τον Derrick Rose και γι’ αυτό φέρει την υπογραφή του περσινού MVP του NBA.

Με βάρος λιγότερο από 312 γρ., το adiZero Rose 2.5 είναι το ελαφρύτερο παπούτσι που έχει φορέσει ο Rose και δημιουργήθηκε για να ενισχύσει την ήδη εκπληκτική ταχύτητα και απόδοση του ηγέτη των Chicago Bulls στη σειρά των playoffs του NBA.

Χαρακτηριστικό του adiZero Rose 2.5 είναι η Google Earth αποτύπωση της πόλης Englewood, γενέτειρας του Rose, στο πάνω μέρος του παπουτσιού, όπως θα μπορούσε να τη δει κανείς από ψηλά, κάτι που αποτελεί συνέχεια του concept «Έτοιμοι για απογείωση» του adiZero Rose 2.

Το adiZero Rose 2.5 είναι αφιερωμένο στον Rose και το δείχνει σε κάθε του λεπτομέρεια: στη γλώσσα του παπουτσιού είναι γραμμένη η λέξη «ROSE», ενώ η μαλακή επένδυση στην περιοχή του αστράγαλου με το έντονο κόκκινο χρώμα έχει χαραγμένη την υπογραφή του, συμβολίζοντας το πάθος του Derrick όταν βρίσκεται στο παρκέ.

Επιπλέον, οι χαρακτηριστικές τρεις ρίγες της adidas στο πίσω μέρος του παπουτσιού δίνουν έμφαση στην απίστευτη ταχύτητα του Rose στο γήπεδο, ενώ το νούμερο «1» της φανέλας του είναι γραμμένο στη μύτη του παπουτσιού.

Όσον αφορά στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το adiZero Rose 2.5 εμπνέεται από το adiZero Crazy Light ενσωματώνοντας την τεχνολογία SPRINTFRAME, ενώ είναι κατασκευασμένο από το υλικό SPRINTWEB που μειώνει δραστικά το βάρος του και βελτιώνει την στήριξη και τον έλεγχο των κινήσεων του ποδιού.

Η επένδυση GEOFIT στην περιοχή του αστράγαλου προσφέρει άνεση και τέλεια εφαρμογή, καθώς έχει την ιδιότητα να προσαρμόζεται στο σχήμα του ποδιού.

Τέλος, χρησιμοποιεί το σύστημα πρόσφυσης του adiZero Crazy Light και με ζώνες υλικού περισσότερο ή λιγότερο λεπτές στην εξωτερική σόλα, το adiZero Rose 2.5 ανταποκρίνεται άψογα στο επίπεδο φθοράς που υφίσταται το αντίστοιχο σημείο του παπουτσιού.