Πριν από λίγες ημέρες είχε γραφτεί πως ολόκληρη η αποστολή της Ρωσίας, που συμμετείχε στο Μουντιάλ 2014, βρίσκεται υπό διερεύνηση για υπόθεση ντόπινγκ. Και οι 23 ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στα γήπεδα της Βραζιλίας, φέρονται να έχουν αποτελέσει κομμάτι σχεδίου, ώστε να μην εξετάζονται για λήψη απαγορευμένων ουσιών.

Η FIFA διενεργεί έρευνα για την ιστορία αυτή, ωστόσο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βίταλι Μίτκο, είχε κάνει λόγο για ανοησίες του αγγλικού Τύπου. «Δεν έχει υπάρξει ποτέ πρόβλημα στη χώρα μας και το ποδόσφαιρό μας, με θέμα ντόπινγκ. Πραγματοποιούνται έλεγχοι αρκετά συχνά έπειτα από κάθε ματς…».

Ωστόσο, οι Άγγλοι επανέρχονται και πιο συγκεκριμένα η Daily Mail, στην οποία είχε μιλήσει και ο Μίτκο, αφήνει υπόνοιες για τον ρόλο του υπεύθυνου ιατρικών θεμάτων και συμβούλου της FIFA, Μάρσιαλ Σόγκι.

Σύμφωνα με το θέμα του Νικ Χάρις, ο εν λόγω επιστήμονας είχε στενές επαφές με το υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας και υπάρχουν θεωρίες που τον θέλουν να βοήθησε, προκειμένου οι αθλητές να περάσουν τους ελέγχους ντόπινγκ, κυρίως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

«Ένας άνθρωπος που θα είναι ανεξάρτητος και θα πραγματοποιήσει την έρευνά του δίχως επιρροές, θα είναι πιο αξιόπιστος», ξεκαθάρισε για το θέμα ο πρώην επικεφαλής της WADA, Ντικ Πάουντ.