Την επιστροφή της στην αγωνιστική δράση ανακοίνωσε η Πέτρα Κβίτοβα. Η Τσέχα τενίστρια τόνισε ότι δήλωσε συμμετοχή στο γαλλικό Όπεν που θα αρχίσει στις 22 Μαΐου, τέσσερις μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι της, έπειτα από ληστεία που έγινε στο σπίτι της.

Η 27χρονη αθλήτρια είχε μαχαιρωθεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο στο αριστερό της χέρι, αυτό με το οποίο κρατάει και τη ρακέτα, κατά τη διάρκεια μιας ληστείας που έλαβε χώρα στο σπίτι της στην Τσεχία. Από τότε είχαν δημιουργηθεί διάφορα ερωτηματικά όχι μόνο για το εάν θα ξαναπαίξει τένις, αλλά ακόμη και εάν το χέρι της θα είναι λειτουργικό.

«Το όνομά μου θα εμφανιστεί στην αρχική λίστα του Ρολάν Γκαρός. Έχω κάνει μεγάλη πρόοδο στην ανάρρωσή μου και θα κάνω τα πάντα για να λάβω μέρος σε μια από τις αγαπημένες μου διοργανώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είμαι έτοιμη να αγωνιστώ στο Παρίσι, αλλά θα κάνω τα πάντα για να δώσω στον εαυτό μου για να κρατήσω μια θετική διάθεση. Υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μου», ανακοίνωσε σχετικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Κβίτοβα έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό για τα πολύ δυνατά της χτυπήματα με το αριστερό χέρι, κάτι που την οδήγησε στο Νο2 του κόσμου το 2011, όταν και κέρδισε το ένα από τα δύο γκραν σλαμ στο Γουίμπλεντον. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης.