«Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις. Δεν περιγράφεται!». Με τα λόγια αυτά μίλησε στον γαλλικό Τύπο για το ντέρμπι των «αιωνίων» ο Φρανσουά Μοδέστο.

«Να νικήσουμε για να δώσουμε στον κόσμο μας χαρά και να ξεχάσει για λίγο την κρίση», τόνισε ο Γάλλος αμυντικός. «Μου αρέσει εδώ, θα δούμε τι θα γίνει μέχρι το καλοκαίρι», είπε για το συμβόλαιό του και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά, ο Φρανσουά Μοδέστο μίλησε για:

τον Ολυμπιακό: «Είμαι στο δεύτερο χρόνο μου στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και κάθε χρόνο διεκδικεί τίτλους. Η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και προσαρμόστηκα καλά. Η πρώτη μου σεζόν ήταν καταπληκτική και πήραμε το πρωτάθλημα».

τη θέση που χρησιμοποιείται: «Στη Γαλλία έπαιζα συνήθως στην άμυνα. Ο κόουτς Βαλβέρδε με εμπιστεύτηκε σε ένα νέο ρόλο στο χώρο του κέντρου. Οι συμπαίκτες μου με βοηθούν και μπορώ να πω πως η θέση αυτή μου ταιριάζει».

το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι το ματς της χρονιάς. Υπάρχει πολλή πίεση και τρελή ατμόσφαιρα. Πρέπει να τη ζήσεις για να καταλάβεις, δεν περιγράφεται με λόγια. Τους υποδεχόμαστε το Σάββατο και αν νικήσουμε περνάμε στην πρώτη θέση. Είναι ευτυχία να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια. Ο κόσμος είναι δίπλα μας».

την κρίση στην Ελλάδα: «Εμείς είμαστε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον και δεν επηρεαζόμαστε πολύ. Όμως έχουμε μάτια και βλέπουμε τι γίνεται γύρω. Ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται στο γήπεδο. Το ποδόσφαιρο εδώ είναι θρησκεία. Παίζουμε για τον κόσμο μας και θέλουμε να νικήσουμε για να τους κάνουμε να ξεχάσουν για λίγο την κρίση».

τις πιθανότητες πρόκρισης στο Champions League: «Έχουμε ακόμη ελπίδες. Νικήσαμε τη Ντόρτμουντ και σκόραρα. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τη Μαρσέιγ στη Γαλλία. Θα είναι δύσκολο ματς και θα κρίνει τα πάντα. Για μένα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι, γιατί θα βρεθώ στην πατρίδα μου, θα δω πρώην συμπαίκτες μου με τους οποίους έχω διατηρήσει επαφή, όπως ο Τραορέ και ο Ενκούλου. Επίσης θα ξαναδώ τον Ντιντιέ Ντεσάν, που με βοήθησε πολύ και του χρωστάω πολλά».

το μέλλον του στον Ολυμπιακό: «Έχω ακόμη συμβόλαιο για έξι μήνες με τον Ολυμπιακό. Η οικογένειά μου κι εγώ αισθανόμαστε πολύ καλά εδώ. Είμαι 33 ετών και το πιο σημαντικό είναι να είμαι χαρούμενος. Θα δούμε τι θα γίνει. Για την ώρα είμαι 100% προσηλωμένος στην ομάδα και το μέλλον μου είναι δευτερεύον. Το απολαμβάνω και δεν σκέφτομαι τι θα γίνει. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, το πάθος μου. Ελπίζω να συνεχίσω να παίζω για όσο μπορώ. Θα δούμε τι προτάσεις που υπάρχουν και θα αποφασίσω».

Πηγή: sport-fm.gr