Έχοντας απωλέσει το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά των πλέι οφ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, το οποίο του είχε εξασφαλίσει η κατάληψη της 2η θέσης (23-11) στην κανονική περίοδο, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται εκ νέου, για το Game 2 τους Ισραηλινούς το βράδυ της Πέμπτης (25/4, 21:15), με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Και αυτό που καλούνται πρωταρχικά να διαχειριστούν οι «πράσινοι» είναι τα… συναισθήματα.

Με τη νίκη τους, με 87-91 στο ΟΑΚΑ, οι Ισραηλινοί έκαναν την περασμένη Τρίτη (23/4), το 3-0 απέναντι στους «πράσινους» την τρέχουσα σεζόν, αφού είχαν νικήσει την ομάδα του Εργκίν Αταμάν εντός και εκτός στη regular season, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούσαν για μία αθλητική ομάδα που δεν ταιριάζει στο στιλ του Παναθηναϊκού, ικανή ακόμη και για τον τίτλο αν βρεθεί στη μέρα της.

Για τον Παναθηναϊκό αυτή ήταν μόλις η πρώτη εντός έδρας ήττα στη Euroleague από τις 7 Δεκεμβρίου! Την επομένη του 1-0 της Μακάμπι στα πλέι οφ, στον Παναθηναϊκό υπάρχει, εκτός από απογοήτευση και… οργή, η οποία αποτυπώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ την Τετάρτη (24/4) και στην οποία γίνεται λόγος για «”καταδρομική επιχείρηση” βγαλμένη από τις αλήστου μνήμης «σφαγές» που έχουμε υποστεί επί ημερών του Τζόρντι Μπερτομέου». Ο Παναθηναϊκός ζήτησε «σεβασμό» ενόψει του Game 2, αλλά η αλήθεια είναι πως οι παίκτες χρειάζονται ηρεμία και «καθαρό» μυαλό για να μπουν αποφασισμένοι στο παρκέ, να κάνουν το 1-1 και να πάνε εν συνεχεία στο Βελιγράδι, με στόχο να πάρουν πίσω αυτό που τους άνηκε στο εναρκτήριο τζάμπολ των πλέι οφ… το πλεονέκτημα έδρας.

Για να κάνει το 1-1 ο Παναθηναϊκός, μπροστά στο φίλαθλο κοινό του που έχει κάνει sold out και στο Game 2, θα πρέπει αυτή τη φορά να μειώσει τα λάθη του, αφού είχε 12 έναντι 6 της ομάδας του Όντεντ Κάτας. Να μη… χάσει 10 βολές (είχε 16/26), να κυριαρχίσει στα επιθετικά ριμπάουντ (6 ο Παναθηναϊκός, 15 η Μακάμπι), ν’ ανεβάσει το ποσοστό του στα τρίποντα (9/26, 34,6%), ανάμεσα σε άλλα. Θα πρέπει να θυμίσουν… τους αληθινούς εαυτούς τους, και δη στην επίθεση, ο Κέντρικ Ναν (έμεινε στους 8 πόντους) και ο Ντίνος Μήτογλου (σημείωσε 9 πόντους). Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε σημαντική δουλειά στα ριμπάουντ, μαζεύοντας 9 ριμπάουντ (1 επιθετικό και 8 αμυντικά), αλλά με 0/4 τρίποντα και 3 πόντους στο σύνολο επιθετικά δεν βοήθησε την ομάδα του. Ο Ματίας Λεσόρ έκανε ό,τι μπορούσε (22π.), αλλά… μόνος του είχε χαμένες 7 βολές από τις 10 συνολικά των «πρασίνων». Ο Γάλλος σέντερ και ο αρχηγός των «πρασίνων», Κώστας Σλούκας (13ασ., 12π.) ήταν οι δύο παίκτες που «έπιασαν» υψηλή απόδοση στον πρώτη αγώνα πλέι οφ με τη Μακάμπι από τον Παναθηναϊκό.

Στον αντίποδα, ο Εργκίν Αταμάν, θα πρέπει να βρει τρόπο να σταματήσει τον επιθετικό «οίστρο» των Μπόνζι Κόλσον (18π.) και Λορένζο Μπράουν (16π. με 3/4 τρίποντα).

Την ίδια ημέρα, Πέμπτη (25/4, 22:00), η Ρεάλ θέλει να κάνει το 2-0 απέναντι στη συμπατριώτισσα Μπασκόνια, μέσα στη Μαδρίτη… ιδανικά το ίδιο άνετα όπως έφτασε και στο 1-0 την περασμένη Τρίτη (23/4).

Πηγή: ΑΠΕ