Λίγες μέρες πριν έρθει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League η Φενέρμπαχτσε νίκησε με 4-2 την Αντάνασπορ και έφτασε τα 128 γκολ φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που δεν είχε κάνει ποτέ καμία τουρκική ομάδα στο παρελθόν.

Την επόμενη Πέμπτη (11/4), σε μια εβδομάδα δηλαδή, η Φενέρ θα αντιμετωπίσει τους Ερυθρόλευκους στο Καραϊσκάκη και θα το κάνει έχοντας πετύχει ένα ιστορικό ρεκόρ για το τουρκικό ποδόσφαιρο, σπάζοντας αυτό που είχε η θρυλική Γαλατασαράι του Φατίχ Τερίμ.

Εκείνη η ομάδα είχε βάλει 126 γκολ τη σεζόν 1999-00, επίδοση που αποτελούσε ρεκόρ και την οποία είχε ισοφαρίσει η Φενέρμπαχτσε το 2022-23. Φέτος, όμως, κατάφερε να το σπάσει αφού μετά το 4-2 επί της Αντάνασπορ έφτασε ήδη τα 128 γκολ, έχοντας δώσει μόνο 45 αγώνες.

Με δεδομένο ότι έχει τουλάχιστον άλλους δύο στην Ευρώπη και άλλους επτά στις εγχώριες διοργανώσεις, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η επίδοσή της θα ανέβει κι άλλο, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη για όσες ομάδες προσπαθήσουν να της πάρουν το ρεκόρ στο μέλλον.