Την απόφαση του βάλει τέλος σε λίγους μήνες στη σπουδαία καριέρα του, κατά τη διάρκεια της οποίας έζησε πολλές μεγάλες στιγμές τόσο με τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και με την εθνική Ισπανίας, ανακοίνωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος είναι 39 ετών πλέον.

Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους που είχαν ποτέ οι ελληνικές ομάδες και ειδικά οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στη Euroleague, όπως φυσικά και η εθνική Ελλάδας. Υπήρξε, παράλληλα, ένας από τους πιο εριστικούς μπασκετμπολίστες, ένας παίκτης που ξεσήκωνε πάντα κάθε γήπεδο εναντίον του όπου αγωνιζόταν με τη Βασίλισσα. Και συνεχίζει να αγωνίζεται, υπό την έννοια πως βρίσκεται στο ρόστερ της.

Τα χρόνια, όμως, έχουν περάσει και στα 39 του, πλέον, ο Ρούντι το πήρε απόφαση ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Έτσι, ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από τη δράση, εκφράζοντας την επιθυμία του αυτό να γίνει με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μια καριέρα που ξεκίνησε στη Μπανταλόνα, ακολούθησαν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς και Ντένβερ Νάγκετς στο ΝΒΑ, για να πάρει στη συνέχεια μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου και μεγαλούργησε κατακτώντας, μέχρι στιγμής, 6 πρωταθλήματα και 3 Euroleague.

Παράλληλα, με την εθνική Ισπανίας έχει δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο, τέσσερα χρυσά ε Eurobasket και δύο ασημένια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.