Ο Πορτογάλος Ζοάο Καρβάλιο μίλησε στην A Bola για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την επέκταση του συμβολαίου του, τονίζοντας ότι το πιθανότερο είναι ο κύκλος του στο Λιμάνι να κλείσει.

Ζοάο απέχεις τρεις μήνες από τη λήξη του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό. Το πιο πιθανό είναι να κλείσει ο κύκλος σου εκεί;

«Δεν γνωρίζω. Είχαμε ήδη συνομιλίες, οι οποίες σταμάτησαν και μετά άρχισαν ξανά. Δουλεύω καθημερινά για να είναι ευχαριστημένοι στον Ολυμπιακό με την απόδοσή μου και στο τέλος της σεζόν βλέπουμε τι θα γίνει. Θέλω επίσης να κάνω ένα ακόμα βήμα, να ανακαλύψω νέα πρωταθλήματα, νομίζω ότι είναι σημαντικό. Υπάρχουν κύκλοι που τελειώνουν, υπάρχουν κύκλοι που διαρκούν, και ο δικός μου εδώ, φαίνεται να τελειώνει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει από εδώ και πέρα…

Εχω την αίσθηση, με βάση τα λόγια σου, ότι είναι το πιο πιθανό.

«Ναι φυσικά. Είμαστε κοντά στην αγορά, εξαρτάται και από το τι θα γίνει, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει επίσης να ψάχνω για άλλες προκλήσεις. Αυτό συνέβη όταν έφυγα από την Μπενφίκα, και αυτό αναζητά και ένας παίκτης, νέες προκλήσεις».

Μια επιστροφή στην Πορτογαλία ταιριάζει επίσης σ’ αυτές τις νέες προκλήσεις ή θες να συνεχίσεις στ εξωτερικό;

«Εξαρτάται. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τις πόρτες πουθενά. Στην Εστορίλ, πέρυσι, ένιωσα πολύ καλά. Ένιωθα άνετα, σαν στο σπίτι μου, ειδικά επειδή είχε περάσει πολύς καιρός από τότε που είχα πάει στην Πορτογαλία. Θα εξαρτηθεί από το πρότζεκτ που θα παρουσιαστεί. Μου αρέσει να νιώθω άνετα, να νιώθω καλά, να έχω σταθερότητα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και θα ψάξω ένα καλό πρότζεκτ, αν δεν υπάρξει τελικά τίποτα με τον Ολυμπιακό».