Η Φαμαλικάο θα υποδεχόταν την πρωτοπόρο Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, το ματς όμως δεν άρχισε ποτέ αφού η αστυνομία δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και οι οπαδοί των δύο ομάδων… του έδωσαν και κατάλαβε παίζοντας ξύλο μεταξύ τους.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, επικαλούμενα πηγές στη Λίγκα, οι αστυνομικοί που θα έπρεπε να είναι στο γήπεδο δεν εμφανίστηκαν ποτέ ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Για την ακρίβεια, ζήτησαν ιατρικά άδεια ώστε να μην πάνε στο γήπεδο, έξω από το οποίο, εν τω μεταξύ, έγινε χαμός.

Τα πορτογαλικά Μέσα κάνουν λόγο για έξι τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, αφού οι οπαδοί των δύο ομάδων έπαιζαν ξύλο για ώρα, με την κατάσταση να ξεφεύγει εντελώς και τους αρμόδιους να αποφασίζουν την αναβολή του αγώνα αφού υπό αυτές τις συνθήκες, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, δεν μπορούσε να γίνει παιχνίδι.

«Η Liga Portugal απαιτεί από την κυβέρνηση, ιδίως τον Υπουργό Εσωτερικής Διοίκησης, να ξεκινήσει επειγόντως διαδικασία έρευνας, προκειμένου να καθοριστεί η ευθύνη για ό,τι συνέβη, προς υπεράσπιση των φιλάθλων και των οικογενειών και ενημερώνει ότι θα απαιτήσει επίσης να αποζημιωθεί για ζημιές που προκλήθηκαν από ανεύθυνες ενέργειες με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η πορτογαλική Λίγκα.