Με δύο γκολ του Νούνιες και άλλα δύο από τον Ζότα η Λίβερπουλ πέρασε με 4-0 από την έδρα της Μπόρνμουθ για την 21η αγωνιστική της Premier League και είναι στο +5 από την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα όμως να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το πρώτο ημίχρονο βγήκε χωρίς να υπάρχει κάποια μεγάλη φάση, με τη Λίβερπουλ να έχει τον έλεγχο αλλά όχι και ευκαιρίες, αφού οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλά παραταγμένοι και δεν άφηναν κενούς χώρους. Στο β’ μέρος, όμως, όλα άλλαξαν…

Στο 49′ οι Τζόουνς, Ζότα και Νούνιες συνεργάστηκαν πολύ ωραία και ο τελευταίος ήταν αυτός που έκανε το 0-1 για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία άντεξε στην πίεση της Μπόρνμουθ στα επόμενα λεπτά και έβαλε βάσεις νίκης στο 70′, όταν ο Ζότα με ωραίο τελείωμα, μετά την πάσα του Χάκπο, έγραψε το 0-2.

Από εκεί και πέρα όλα ήταν εύκολα για τη Λίβερπουλ που έφτασε και στο 0-3 στο 80′ με το δεύτερο γκολ του Ζότα, για να διαμορφωθεί το τελικό 0-4 στο 93′ με την προβολή του Νούνιες μετά τη σέντρα του Γκόμες.

Στους 48 βαθμούς, επομένως, οι Κόκκινοι, με την Άρσεναλ να έχει 43, όσους και η Μάντσεστερ Σίτι που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.