Η FIFA ανέλαβε πρωτοβουλίες τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Ιράν και την παρουσία περισσότερων γυναικών στις εξέδρες των γηπέδων, με τον Τζάνι Ινφαντίνο να βλέπει με χαρά ότι 3.000 παρακολούθησαν από κοντά το ντέρμπι ανάμεσα στην Περσέπολις και την Εστεχλάλ.

Σε κάποιες χώρες -και το Ιράν είναι μία εξ αυτών- τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τις γυναίκες αφού υπάρχουν διάφορες απαγορεύσεις και μία εξ αυτών αφορά και στην παρουσία σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, με τη FIFA να θέλει να το αλλάξει αυτό και να βλέπει με ικανοποίηση ότι γίνονται βήματα εμπρός.

Αυτό δείχνει και η παρουσία 3.000 γυναικών στις εξέδρες για το ντέρμπι του Ιράν ανάμεσα στην Περσέπολις και την Εστεχλάλ, με τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να μην κρύβει τη χαρά του μέσω ανάρτησης στo Instaram γράφοντας τα εξής…

«Τον Σεπτέμβριο, είχα τη χαρά να συναντήσω τον Πρόεδρο του Ιράν, Ιμπραχίμ Ραΐσι, στη Νέα Υόρκη, όπου συζητήσαμε την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα και την πρόοδο που σημειώθηκε όσον αφορά την παρουσία των γυναικών στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου, με μεγάλη χαρά έμαθα ότι περίπου 3.000 γυναίκες παρακολούθησαν το ντέρμπι της Τεχεράνης μεταξύ της Περσέπολις και της Εστεχλάλ σήμερα.

Χάρη στον συνεχιζόμενο διάλογο μεταξύ της FIFA και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, σημειώνεται πρόοδος.

Επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον Πρόεδρο Ραΐσι τον Σεπτέμβριο, ότι θα επισκεφθώ το Ιράν στο εγγύς μέλλον για να συζητήσω περαιτέρω θέματα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο.

Η χώρα είναι μια σημαντική δύναμη στο ασιατικό ποδόσφαιρο και είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη θετική και γόνιμη σχέση εργασίας που έχουμε οικοδομήσει».