Η Κοπεγχάγη έκανε ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» το βράδυ της Τρίτης (12/12). Νίκησε με 1-0 στον «τελικό» του 1ου ομίλου του Champions League απέναντι στη Γαλατασαράι στο «Πάρκεν» χάρις στο γκολ του Λέραγκερ και ολοκλήρωσε τη μεγάλη έκπληξη στο γκρουπ, κατακτώντας τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ.

Με την UEFA να μοιράζει περίπου δύο δισ. ευρώ σε χρηματικά έπαθλα στις ομάδες που συμμετέχουν στο Champions League αυτή τη σεζόν, η Κοπεγχάγη έβαλε στα ταμεία της μονάχα για την πρόκριση 9,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά τα έσοδά της από την παρουσία της στη φάση των ομίλων του θεσμού για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια.

Η διοίκηση της Κοπεγχάγης, τώρα, μετά από τη μεγάλη επιτυχία και με τα ταμεία γεμάτα, αποφάσισε να δείξει τη γενναιοδωρία της προς τους πιστούς οπαδούς της. Έτσι, με τη λήξη του αγώνα κι ενώ το κοινό ακόμη δεν πίστευε πως όντως η ομάδα κατάφερε και πέρασε δεύτερη από έναν όμιλο, όπου συμμετείχαν η Μπάγερν Μονάχου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Γαλατασαράι, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα και γράφτηκε στον ηλεκτρονικό πίνακα του γηπέδου πως κάθε οπαδός θα μπορούσε να κεραστεί μια μπίρα, για να γιορτάσει!

Ο κόσμος πανηγύρισε με την ανακοίνωση σαν να είχε μπει γκολ κι έπειτα «έτρεξε» στα σημεία πώλησης, για να πάρει το ποτό του και να αποχωρήσει από το γήπεδο, ώστε να συνεχιστούν οι εορτασμοί στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου το θέαμα του Champions League θα συνεχιστεί και το 2024, με την Κοπεγχάγη και τους οπαδούς της να ζουν το… όνειρο.