Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατέθεσε αγωγή κατά εταιρείας που πουλάει πολυτελή κρεβάτια και ζητάει 95.000 δολάρια, ισχυριζόμενος ότι έλαβε λάθος παραγγελία, αλλά και πώς η επιχείρηση χρησιμοποιεί παράνομα το brand του.

Το sportico.com αναφέρει ότι ο δύο φορές MVP πάει στα δικαστήρια την εταιρεία Maree που χαρακτηρίζεται η «Rolls Royce» των κρεβατιών και μεταξύ άλλων διαφημίζει διάσημους πελάτες της, όπως οι LeBron James, Frank Thomas, Serena Williams και Venus Williams.

Έτσι, μέσω της δικηγόρου Ελένης Μελέκου, υπέβαλε ομοσπονδιακή αγωγή στο Ουισκόνσιν, υποστηρίζοντας ότι η Maree απέτυχε να παραδώσει τέσσερα κρεβάτια στην Αθήνα, σύμφωνα με «την ποιότητα και τις προδιαγραφές» στη σύμβαση που υπέγραψε. Υποστηρίζει ότι έλαβε μόνο 11 από τα 43 συνολικά αντικείμενα που αγόρασε ως μέρος των τεσσάρων κρεβατιών και αυτό που έλαβε ήταν ελλιπές και αχρησιμοποίητο.

Για παράδειγμα, το κεφαλάρι ενός κρεβατιού «δεν είχε τα απαραίτητα εξαρτήματα για να συνδεθεί σωστά με το υπόλοιπο πλαίσιο του κρεβατιού». Ένα άλλο κρεβάτι είχε σκισμένο ύφασμα και λάθος βίδες, με αποτέλεσμα οι πηχάκια κρεβατιού να μην εφαρμόζουν σωστά.

Παράλληλα, κατηγορεί την Maree ότι χρησιμοποίησε παράνομα τη φωτογραφία του στον λογαριασμό στο Instagram για να υπονοήσει ότι υποστηρίζει την εταιρεία. Η φωτογραφία, η οποία έκτοτε αφαιρέθηκε, έγραφε τη λεζάντα: «Συγχαρητήρια στον πελάτη μας @giannis_an34 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος NBA! Τα όνειρα βγαίνουν αληθινά!!».

Η καταγγελία λοιπόν περιλαμβάνει επτά αξιώσεις, συμπεριλαμβανομένων παραβίαση της σύμβασης, δόλια παρότρυνση, παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, ψευδή έγκριση και παραβίαση εγγύησης.