Στις ΗΠΑ αποφάσισαν ο αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στις γυναικείες ομάδες των Iowa και DePaul για το κολεγιακό πρωτάθλημα να γίνει στο Kinnick Stadium που χρησιμοποιεί στο NFL η ομάδα του Πανεπιστημίου Iowa και η σκέψη τους αποδείχθηκε ολόσωστη αφού στις εξέδρες βρέθηκαν… 55.646 θεατές!

Η ομάδα του Iowa ήταν αυτή που επικράτησε με 94-72 αλλά το τελικό αποτέλεσμα μάλλον δεν ενδιέφερε και τόσο πολύ τους διοργανωτές, οι οποίοι ούτως ή άλλως ήταν ευτυχισμένοι λόγω της απήχησης που είχε η ιδέα τους.

Κανείς, άλλωστε, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μια μέρα θα συγκεντρωθούν περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν αγώνα μπάσκετ γυναικών και μάλιστα για το κολεγιακό πρωτάθλημα αλλά τελικά έγινε πραγματικότητα.

Δεν αποκλείεται, επομένως, να επιχειρήσουν κι άλλα Πανεπιστήμια κάτι τέτοιο ενώ στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι αυτή που ξεχώρισε ήταν η Κέτκλιν Κλαρκ, η οποία θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή παγκοσμίως στο μπάσκετ γυναικών, έχοντας 34 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ.