Στα τέλη Σεπτεμβρίου η UEFA είχε ανακοινώσει, προκαλώντας την αντίδραση της Ουκρανίας, ότι οι ρωσικές ομάδες κάτω των 17 ετών θα επιστρέψουν στις διοργανώσεις της αλλά τελικά αυτό δεν θα γίνει τώρα καθώς 12 από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη του οργανισμού διαφώνησαν.

Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, έχει αποφασίσει να χαλαρώσει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία, οι ομάδες της οποίας, είτε μιλάμε για συλλόγους είτε για εθνικές, έχουν αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις της εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός αυτό πάντως, παρά το γεγονός ότι η UEFA επιθυμεί τη σταδιακή επιστροφή των ομάδων της Ρωσίας, αυτό δεν θα γίνει άμεσα. Ο λόγος, όπως αναφέρει το Associated Press, είναι το γεγονός ότι 12 από τις 55 ομοσπονδίες-μέλη του οργανισμού αντέδρασαν και δεν συμφώνησαν με αυτό το πλάνο.

Έτσι, αν και οι 43 από τις 55 ομοσπονδίες δεν είχαν πρόβλημα, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA άναψε κόκκινο για την επιστροφή των Ρώσων. Τουλάχιστον άμεσα, γιατί στη Νιόν την έχουν πάρει την απόφασή τους και αργά ή γρήγορα οι ρωσικές ομάδες θα επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.