Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ συνελήφθη στη Νέα Υόρκη το πρωί της Δευτέρας (11/9), με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Φέρεται να ξυλοκόπησε τη σύντροφό του Kysre Gondrezick, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο οποίο έμενε ο παίκτης του NBA με την 26χρονη, που επίσης είναι μπασκετμπολίστρια.

Στις 06:45 το πρωί της Δευτέρας, έγινε κλήση στην Άμεση Δράση. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη συνέλαβαν στη συνέχεια τον 23χρονο παίκτη του NBA, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της επίθεσης, σε βαθμό κακουργήματος.

Το NBA New York αναφέρει ότι η Kysre Gondrezick φέρεται να διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τουλάχιστον ένα σπασμένο οστό και πολλαπλούς μώλωπες στο σώμα της.

Μετά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν πως η 26χρονη γυναίκα που βρισκόταν εκεί «είχε πληγή στη δεξιά πλευρά του προσώπου της και διαμαρτυρόταν για πόνο στον αυχένα. Η προκαταρκτική έρευνα στη σκηνή καθόρισε ότι της επιτέθηκε πολλές φορές στο σώμα και έβαλε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, δίχως να κατονομάσει τον παίκτη του NBA ή τη σύντροφό του, αναφερόμενος στο περιστατικό ξυλοδαρμού.

Τόσο οι Χιούστον Ρόκετς όσο και ο εκπρόσωπος του NBA επιβεβαίωσαν τη σύλληψη του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, σημειώνοντας πως είναι σε διαδικασία συγκέντρωσης περισσότερων πληροφοριών για την υπόθεση.

Το χρονικό της επίθεσης του Πόρτερ στη σύντροφό του

Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ και η σύντροφός του, έμεναν στο ξενοδοχείο «Millenium» της Times Square στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονταν για την εβδομάδα μόδας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο παίκτης του NBA επέστρεψε στο ξενοδοχείο, έπειτα από βραδινή έξοδο. Η Kysre Gondrezick ήταν εκνευρισμένη γιατί άργησε να επιστρέψει και κλείδωσε την πόρτα του δωματίου.

Μόλις ο Πόρτερ κατάφερε να μπει στο δωμάτιο – με τη βοήθεια της ασφάλειας του ξενοδοχείου – ξυλοκόπησε τη σύντροφό του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΒC News.

Απειλητικά μηνύματα από την αδερφή της γυναίκας

Στο μεταξύ, η αδερφή της Kysre Gondrezick με μήνυμά της στο Instagram απείλησε τον άσο των Χιούστον Ρόκετς. «Αν νομίζεις πως θα αγγίξεις την αδερφή μου και δεν θα σε αγγίξουν… Μέτρα τις μέρες σου», έγραψε αρχικά και συνέχισε: «Να προσεύχεσαι πως θα μπορείς να ξαναπερπατήσεις, άσε το να ντριμπλάρεις. Θα σε φτιάξουμε…».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πόρτερ συλλαμβάνεται. Τον Νοέμβριο του 2020 στο Οχάιο κατέληξε με χειροπέδες, αντιμετωπίζοντας κατηγορία για οπλοκατοχή, αλλά το δικαστήριο αρνήθηκε να του απαγγείλει τότε κατηγορία. Ωστόσο, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τον έθεσαν εκτός ομάδας για το πρώτο μισό της σεζόν και ανταλλάχθηκε στο Χιούστον τον Ιανουάριο του 2021.

Επιλέχθηκε με το Νο. 30 στο ντραφτ του 2019, αλλά εξελίχθηκε σε κομβικό παίκτη για τους Ρόκετς. Έκανε την καλύτερη σεζόν στην καριέρα του το 2022-23 με 19,2 πόντους, 5,3 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ ανά αγώνα.

Η Kysre Gondrezick, 26 ετών, ήταν στο νούμερο 4 του ντραφτ του WNBA το 2021 και επελέγη από την Ιντιάνα. Έπαιξε μια σεζόν για τους Fever πριν μείνει ελεύθερη. Δεν έχει παίξει τις δύο τελευταίες σεζόν στο WNBA και αυτή τη στιγμή είναι ακόμα free agent.