Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά την απολογία τους οι δυο κατηγορούμενοι, 41 και 45 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με την Οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» στην οποία αποδίδεται σειρά «χτυπημάτων» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και σε Πρεσβείες.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην τρομοκρατική οργάνωση, υπογραμμίζοντας πως κλήθηκαν να απολογηθούν χωρίς να έχουν λάβει γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για πέντε ενέργειες, και ειδικότερα για τρεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη και στις πρεσβείες του Μεξικού και της Γαλλίας.

Τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί είναι εκρήξεις αλλά και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας αστυνομικών εκτός από τη συμμετοχή στην οργάνωση και ληστεία κατά περίσταση.

Ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε την εμπλοκή του στη ληστεία στο Χολαργό και την συμμετοχή στην οργάνωση ισχυριζόμενος πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση, αφού δεν έχει εντοπιστεί γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που κατήγγειλε ότι είναι τρομοκράτης.

Αρνείται τις κατηγορίες και ο 45χρονος κατηγορούμενος ο οποίος επιφυλάχθηκε να επανέλθει στο γραφείο του ανακριτή μόλις ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης, ανέφερε ότι «η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα» και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι». Επιπλέον, επεσήμανε ότι ο εντολέας του αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

Η έξοδος των κατηγορουμένων από το γραφείο του ανακριτή ήταν επεισοδιακή. Νεαροί αλληλέγγυοι έριξαν μπουκάλια και καφέδες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απάντησαν με ρίψη κρότου λάμψης και χημικών.