Αθώοι δύο γιατροί που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε εμπόριο ωαρίων και φαρμάκων

Αθωωτική ήταν η ετυμηγορία και για τους δέκα συγκατηγορουμένους τους


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:54
08/05/2019
Αθώοι δύο γιατροί που κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε εμπόριο ωαρίων και φαρμάκων
2
loading

Δύο γιατροί, ειδικοί στη υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αθωώθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, όπου είχαν παραπεμφθεί για εμπλοκή σε υπόθεση εμπορίας ωαρίων και διακίνησης φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Αθωωτική ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου και για τους δέκα συγκατηγορουμένους τους, ανάμεσα στους οποίους φαρμακοποιοί, εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιριών, κ.ά.

Οι δικαστές αποφάσισαν την απαλλαγή τους για την εμπορία των φαρμάκων, κρίνοντας ότι είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι δασμοί, ενώ για τα ωάρια δέχθηκαν μεταγενέστερο νόμο που ορίζει την αμοιβή για γυναίκες που τα δωρίζουν.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, περιγράφονταν περιπτώσεις αλλοδαπών γυναικών, κυρίως από χώρες της ΝΑ Ευρώπης, που το διάστημα 2010-2012 δώρισαν τα ωάριά τους προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για εξωσωματική γονιμοποίηση ασθενών των δύο κατηγορούμενων γιατρών και εισέπραξαν κάθε φορά το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε αργότερα ορίζει ποσό αμοιβής 1.400 ευρώ.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΑΝ ΉΤΑΝ,

    ΤΙΠΟΤΑ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ, ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ, ΘΑ ΒΛΈΠΑΜΕ ΤΙ ΚΟΠΑΝΗΜΑ Κ ΚΥΝΗΓΙ ΘΑ ΈΤΡΩΓΑΝ... ΌΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ Κ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΆ!

  2. avatar ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ;;;;;;;

    ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ \'\'ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ\'\' ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει