Την προαναγγελία της αστυνομικής εμπλοκής στα κορονοπάρτι έκανε κορυφαία πηγή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. Η συγκεκριμένη πηγή στην ουσία προανήγγειλε την αλλαγή πλεύσης στην πολιτική αντιμετώπισης των συγκεκριμένων συγκεντρώσεων με επεμβάσεις της αστυνομίας.

Σε ερώτηση γιατί δεν επενέβη η αστυνομία στα διαδοχικά κορονοπάρτι στο ΑΠΘ και ενώ έχουν προηγηθεί 3 εισαγγελικές παραγγελίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, η απάντηση, που δόθηκε ήταν η εξής:

«Ήμασταν εκεί. Κάνουμε συνεχείς ελέγχους εξωτερικά και περιμετρικά. Το Αριστοτέλειο έχει 37 εισόδους. Ελέγχουμε αυτοκίνητα, σταματάμε αυτά με τα ηχοσυστήματα αλλά δεν θα μπορούσαμε να επέμβουμε με 3000 άτομα θα έπεφταν χημικά, θα είχαμε συμπλοκές τραυματισμούς και θα γινόταν κόλαση. Η αστυνομία είναι παρούσα κάνει συνεχείς ελέγχους και προληπτικά και κατασταλτικά.»

Στο ερώτημα γιατί η αστυνομία δεν επενέβη στο κορονοπάρτι στην Πάτρα και αν θα συνεχίσει να είναι θεατής, η κορυφαία πηγή του ΥΠΡΟΠΟ, απάντησε: «Κάποια στιγμή θα γίνει και επέμβαση. Πλησιάζει αυτή η στιγμή.» Μάλιστα σε περαιτέρω ερώτημα αν αυτό γίνει την άλλη Παρασκευή ή το άλλο Σάββατο η ίδια πηγή σχολίασε πως «μπορεί και πιο γρήγορα. Μπορεί και απόψε αν χρειαστεί. Έχουμε ήδη παρέμβει προληπτικά και κατασταλτικά σε πλατείες της Αθήνας όπως στο Περιστέρι και την πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη».