Νέα διάσταση παίρνει η υπόθεση της επίθεσης σε βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) καθώς συνάδελφος του προσέφυγε στην δικαιοσύνη κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής της ΑΣΟΕΕ Παναγιώτης Διαμαντής, ο οποίος αυτή την περίοδο έχει τεθεί σε αργία,  μέσω του συνηγόρου του, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του καθηγητή  που ξυλοκοπήθηκε χθες μέσα στο αμφιθέατρο υποστηρίζοντας πως με τις αναφορές του τον φωτογραφίζει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης. Οι δυο καθηγητές, οι οποίοι βρίσκονται σε δικαστική αντιδικία, στο παρελθόν υπήρξαν συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία.

«Είναι προφανές ότι ο εγκαλούμενος προέβη σε αυτές τις δυσφημιστικές και συκοφαντικές δηλώσεις προκειμένου να προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη μου σε άγνωστο αριθμό ατόμων δεδομένου ότι γνώριζε εκ της ιδιότητας του ότι αυτή η δήλωση του θα αναμεταδιδόταν ακαριαία σε όλα τα ΜΜΕ» αναφέρει ο μηνυτής. Στη μήνυσή του ο καθηγητής παραθέτει αναλυτικά τις δικαστικές εκκρεμότητες του πρώην συνεργάτη του και ζητεί «την νόμιμη τιμωρία του» αλλά και να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

«Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου» ανέφερε σε δήλωση του ο δικηγόρος του κ. Διαμαντή,  Άγης Τάτσης και συμπλήρωσε: «Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου».