Για τη γνωριμία της με την Ιωάννα μίλησε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η Αννίτα Ναθαναήλ. «Ήταν δύσπιστη. Ήταν δύσκολο να εμπιστευτεί κάποιον τρίτο. Προσπαθούσα να την τονώσω» είπε χαρακτηριστικά ανεβαίνοντας στο βήμα του μάρτυρα την Πέμπτη (7/10).

Η Αννίτα Ναθαναήλ η οποία τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο πλευρό της Ιωάννας δήλωσε συγκλονισμένη από τη βιαιότητα του εγκλήματος. «Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είχε συμβεί στις κόρες μου. Ήταν ένα διαλυμένο κορίτσι. Μας πήρε καιρό να την πλησιάσω» σημείωσε.

«Η Ιωάννα δεν έχει κοινωνική ζωή – Την παρακαλάω να πάμε μια βόλτα»

Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα

Η μάρτυρας περιέγραψε πως μετά την επίθεση η Ιωάννα ζει στο σπίτι, δεν έχει κοινωνική ζωή. «Την παρακαλάω να πάμε μια βόλτα έξω το βράδυ, γιατί τη μέρα δεν πρέπει να κινείται λόγω του ήλιου. Η επαφή με τους γιατρούς δίνει κάποια ελπίδα, συνέχεια βγαίνουν νέες μέθοδοι αποκατάστασης, όλοι μας λένε ότι πρέπει να έχει υπομονή» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας για την ψυχολογική της κατάσταση είπε πως πολλές φορές έχει αναφέρει πως θα δώσει τέλος στη ζωή της.

«Ο ψυχίατρος της κάνει εξαιρετική δουλειά, προσπαθούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Έχει κάνει βουτιά τις τελευταίες ημέρες η ψυχολογία της, η στάση της κατηγορούμενη έχει ξαναβάλει το φόβο στη ζωή της, αναρωτιέται τι θα γίνει μετά από όλα αυτά. Αυτό που την κρατά στη ζωή είναι τα μηνύματα του κόσμου. Αυτό που είπε για αυτήν η μητέρα της κοπέλας από τη Φολέγανδρο της έδωσε κουράγιο. Να γίνει σύμβολο, να έχει ένα στόχο» κατέθεσε σημειώνοντας: «Μακάρι η κοινωνία μας να έχει περισσότερες Ιωάννες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.