Η γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα σκόπευε να το κάνει μία μέρα πριν, την Τρίτη 19 Μαΐου, αλλά ματαίωσε τα σχέδιά της.

Σύμφωνα με το Star η γυναίκα έχει εντοπιστεί από τις κάμερες να κάνει το ίδιο δρομολόγιο την ίδια ακριβώς ώρα. Τηλεφωνεί από συγκεκριμένο τηλεφωνικό θάλαμο σε εταιρία ραδιοταξί. Περπατά με τα πόδια από τη Λεωφόρο Συγγρού προς το γραφείο της Ιωάννας. Κρατά στα χέρια το μπουκάλι με το καυστικό υγρό, αλλά ματαιώνει την επίθεση καθώς από λάθος δεν έχει μέσο διαφυγής από το σημείο.

Για να μην κάνει το ίδιο λάθος την επόμενη ημέρα καλεί από πριν ταξί, τσεκάρει ότι έφθασε στο σημείο του προκαθορισμένου ραντεβού και στη συνέχεια επιτίθεται στην Ιωάννα με το βιτριόλι, γνωρίζοντας ότι θα φύγει από το σημείο σε ένα λεπτό. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κρυφτεί.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι πρόκειται για νεαρή κοπέλα ίσως και στην ίδια ηλικία με την Ιωάννα. Έχουν αποκλείσει άτομα από το επαγγελματικό περιβάλλον και τώρα οι έρευνες εστιάζουν σε δύο συγκεκριμένες γυναίκες από το περιβάλλον του θύματος.

Χθεσινές (08.05) πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφεραν ότι από το μικροσκόπιο των Αρχών περνούν περίπου 10.000 τηλεφωνικές κλήσεις για να καταλήξουν στη γυναίκα που πραγματοποίησε την επίθεση.