Μετά από διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 44χρονου (τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ) που διέπραττε ληστείες σε φαρμακεία και ζαχαροπλαστεία σε Περιστέρι και Αιγάλεω.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα και βίντεο που δείχνει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης του. Ο κατηγορούμενος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, καταδικασμένος για ληστείες, ενώ συνελήφθη τη στιγμή που μετέβαινε στο Αστυνομικό Τμήμα, για να θεωρήσει το Φύλλο Πορείας της Άδειάς του.

Ο 44χρονος εισέρχονταν στα καταστήματα είτε μεταμφιεσμένος με περούκα είτε φορώντας καπέλο και γυαλιά και προσποιούμενος αρχικά τον πελάτη προέβαινε σε μικρές συναλλαγές. Στη συνέχεια, και αφού επιβεβαιώνονταν ότι δεν υπάρχει πελάτης στο κατάστημα, με την απειλή πιστολιού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αποσπούσε χρήματα από το ταμείο.

Σε βάρος του κατηγορούμενου ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ληστείας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.