Ασύλληπτος παραμένει ο κατά συρροήν «φαντομάς» των εκκλησιών στην Αχαΐα. Ο αγνώστων στοιχείων ληστής έχει βάλει «στο μάτι» εκκλησίες και ξωκλήσια και έχει προχωρήσει σε οκτώ διαρρήξεις.

Τελευταίος στόχος του ήταν η εκκλησία  της Αγίας Τριάδας στην περιοχή των Ζαρουχλέικων, όπου εισέβαλε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής, ξημερώματα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου 2013.

Η μέθοδος που χρησιμοποίησε  ο άγνωστος δράστης για να  τρυπώσει στο ναό, δεν αφήνει αμφιβολίες στους αστυνομικούς ότι πρόκειται για τον ίδιο άνδρα που έχει ρημάξει άλλες επτά εκκλησίες μέσα στον τελευταίο μήνα. Ο κακοποιός έκοψε με ειδικό μηχάνημα τα σίδερα της πλαϊνής εισόδου χωρίς να γίνει αντιληπτός, έσπασε το τζάμι και μπήκε ανενόχλητος μέσα.

Όπως και στις προηγούμενες εισβολές του, έτσι και αυτή τη φορά, ο ιερόσυλος έσπασε το προστατευτικό τζάμι στην εικόνα της Αγίας Τριάδας και άρπαξε όλα τα αφιερώματα των πιστών, μεταξύ των οποίων χρυσά δαχτυλίδια, σταυρούς και βραχιόλια. Στη συνέχεια, διέρρηξε και το παγκάρι, πήρε όσα χρήματα υπήρχαν μέσα και εξαφανίστηκε.