«Όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας στον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο ο οποίος ζητούσε να γίνει δεκτή η αίτηση  αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 21 ετών που του έχει επιβληθεί για υπεξαίρεση στην υπόθεση των εταιριών Enegra-Hellas Power.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να μην βγει από τη φυλακή ο επιχειρηματίας κρίνοντας πως είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα ψυχολογικά προβλήματα που επικαλείται ο κατηγορούμενος,  ο οποίος κρατείται στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, δεν μπορούν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη βλάβη.

Νωρίτερα, ο επιχειρηματίας επιχειρηματολόγησε υπέρ της αποφυλάκισης του υποστηρίζοντας ότι μέσα από τη φυλακή δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώ επικαλέστηκε και τα ψυχολογικά προβλήματα που, όπως είπε, αντιμετωπίζει.

Ο κ. Φλώρος, μάλιστα, επισήμανε ότι μένει  στη Φιλοθέη με τους γονείς του και πως από τις 80 συνεδριάσεις του δικαστηρίου που προηγήθηκε ο ίδιος πήγε στις 72.

Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι ο καθηγητής από το Βερολίνο που προσέλαβε για τη διαδικασία της διαιτησίας που εκκρεμεί για την υπόθεση των εταιρειών δεν γνωρίζει την αγορά γεγονός που προκάλεσε την εύλογη απορία του δικαστηρίου για τους λόγους που τον προσέλαβε.

Αρ. Φλώρος: Είχα μια εταιρία με 120 άτομα προσωπικό. . Υπάρχει σε εξέλιξη  η διαδικασία διαιτησίας. Δεν έχω άνθρωπο να μιλήσω για τα τεχνικά ζητήματα. Ο καθηγητής που προσλάβαμε από το Βερολίνο δεν ξέρει πως λειτουργεί η αγορά. Εγώ βρήκα το λάθος στον αλγόριθμο της οριακής τιμής στην Ελλάδα. Αυτό είχε να κάνει με όλη τη χώρα. Το 2011 το εντόπισα από το 2013 ζητάμε να επιλυθεί η διαφορά.

Πρόεδρος: Καλά τον καθηγητή γιατί τον πήρατε αφού δεν μπορεί να βοηθήσει;

Αρ. Φλώρος: Για να είναι εύκολο να καταλάβει αφού του εξηγήσω.

Πρόεδρος: Εκτός αυτού υπάρχει άλλος λόγος που θέλετε να βγείτε έξω; Πείτε μας.

Αρ. Φλώρος: Δε μπορώ να λειτουργήσω σαν άνθρωπος. Δε μπορώ στο ψυχιατρείο. Νιώθω αδύναμος. Είναι η πιο κρίσιμη μάχη της ζωής μου η Διαιτησία και δεν είμαι έξω να αποδείξω ότι μου οφείλουν και δεν οφείλω.

Οι συνήγοροι του καταδικασθέντα επιχειρηματία υποστήριξαν, από την πλευρά τους, πως λόγω των τεχνικών του γνώσεων είναι απαραίτητη η παρουσία του για να προχωρήσουν οι αστικές διαδικασίες  καθώς εκκρεμούν ανείσπρακτες απαιτήσεις των  Energa και Hellas power, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο ποσό της υπεξαίρεσης που του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

«Αυτές έχει δικαίωμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας να τις απαιτήσει ο ΛΑΓΗΕ από τους πελάτες. Ήδη , προχωρεί στην άσκηση αγωγών. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς γιατί είναι ύψους 80 εκ. Ευρώ. Με την πρωτόδικη απόφαση το ποσό αυτό έχει περιληφθεί στα υπεξαιρεθέντα. Αυτό είναι το νέο στοιχείο. Είναι 79 εκατομμύρια ανείσπρακτα και υπάρχουν 30 εκατομμύρια στο Ταμείο Παρακαταθηκών. Δεν θα υπάρχει απαίτηση στο τέλος. Είναι πολύ σημαντικό. Το κρίσιμο θέμα είναι το αν πράγματι οφείλονται τα ποσά» υπογράμμισαν.

Ο επιχειρηματίας, απευθυνόμενος στους δικαστές ορκίστηκε στο λόγο της τιμής του για το «ψυχολογικό  τέλμα» στο οποίο έχει φτάσει.