Για την υποδοχή του στις φυλακές μιλούσαν λίγη ώρα μετά την επίθεση στα ΜΑΤ, έξω από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη και τον -τελικώς- θανατηφόρο τραυματισμό του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, ο φερόμενος ως φυσικός αυτουργός και ο ανήλικος αδερφός του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Star», τα δύο αδέλφια είχαν κομβικό ρόλο στην επίθεση. Λίγες ώρες πριν από το δολοφονικό χτύπημα, βρέθηκαν μαζί με άλλους 32 ανθρώπους έξω από το γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Φάληρο. Εκεί συναντήθηκαν, ώστε να οργανώσουν και να μεταφέρουν τα «πολεμοφόδια» στο κλειστό του Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, τα δύο αδέλφια πήραν εντολή από τον συλληφθέντα μάνατζερ τράπερ να μεταβούν σε πρατήριο καυσίμων και να εφοδιαστούν με καύσιμο, για να φτιάξουν μολότοφ. Άλλος κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στα αδέρφια δυναμίτες, για να κατασκευάσουν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Σε μια από τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τον αδερφό του, μετά τον θανατηφόρο τραυματισμό του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, και ενώ τα νέα έχουν ήδη κυκλοφορήσει, ο ανήλικος καθησυχάζει τον αδερφό του πως στις φυλακές θα τον υποδεχθούν σαν… ήρωα, γιατί σκότωσε αστυνομικό.

Ο διάλογος που παρουσίασε ο «Alpha» είχε ως εξής:

Κατηγορούμενος: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα. Εντάξει, ξέρουν τι έχω κάνει.

Συγγενής κατηγορούμενου: Ναι ρε, αφού ο άλλος στο Ζεφύρι μου είπε: “Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό…”

Κατηγορούμενος: Ναι, για πες…

Συγγενής κατηγορούμενου: Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό, θα σ’ έχουν πολύ πάνω…

Σε άλλο διάλογο μεταξύ άλλων κατηγορουμένων, ο ένας ρωτάει τον άλλον αν έχει αφήσει πειστήρια στο κλειστό γήπεδο μετά την επίθεση.

Πρόκειται για έναν από εκείνους που κατέφυγαν στις τουαλέτες του γηπέδου μετά την επίθεση στους αστυνομικούς, ώστε να ξεφορτωθούν ρούχα ή πολεμοφόδια, που είχαν πάνω τους.

Ο διάλογος:

Κατηγορούμενος: Έχεις αφήσει κάτι πίσω;

Κατηγορούμενος 2: Ναι, τα γάντια μου.

Κατηγορούμενος: Αφού μου είχες πει «όχι».

Κατηγορούμενος 2: Τα γάντια μου κάηκαν, μου κάηκαν πολύ καλά, δηλαδή δεν υπάρχουν πια για μένα, αλλά ξέρω εγώ; Δίνω ένα 30%, τι να πω; Θα πω ότι μου πήραν οι άλλοι και θα κατηγορήσω τους δυτικούς.