Μετά το ΚΚΕ, το κατώφλι της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πέρασαν και τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη, προκειμένου να καταθέσουν το πόρισμα τους.

Οι κ.κ. Β. Κόκκαλης, Αλ. Αυλωνίτης, Δ. Καλαματιανός και Γ. Σαρακιώτης σε δηλώσεις τους εξήγησαν πως κατέθεσαν το πόρισμα που συνέταξαν προκειμένου να διαβιβαστεί στον εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την ανάκριση για την τραγωδία των Τεμπών σημειώνοντας πως ζητούν την άρση ασυλίας του Κ. Καραμανλή.

Επιπλέον, οι τέσσερις βουλευτές υπογράμμισαν πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους προσθέτοντας πως όλοι οφείλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική δικαιοσύνη.

Στο πόρισμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντοπίζονται ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων μεταξύ των οποίων και του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή ενώ τονίζεται ότι η σιδηροδρομική τραγωδία δεν οφείλεται μόνο σε ανθρώπινο λάθος.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από την Επιτροπή με ερμηνευτική της δήλωση να διευκρινίσει πως τα αδικήματα τελούμενα δια παραλείψεως δεν εξετάζονται από τη Βουλή αλλά από την τακτική δικαιοσύνη