Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία από τις ταυτόχρονες εμπρηστικές ενέργειες σε αυτοκίνητα την οδό Ζαΐμη, στην οδό Ιουλιανού, στην οδό Σολωμού στα Εξάρχεια αλλά και για φωτιές σε κάδους στην οδό Σαριπόλου.

Στο σημείο έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας, ενώ ψάχνουν για υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών, για να διαπιστώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Σημειώνεται πως έκρηξη και πυρκαγιά σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε δύο σταθμευμένα ΙΧ αυτοκίνητα στην οδό Ζαΐμη στο Πεδίον του Άρεως. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες έφτασαν στην είσοδο πολυκατοικίας.

Εκρήξεις και φωτιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας

Λόγω της φωτιάς στα οχήματα, αποφασίστηκε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ζαΐμη, από το ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε στις 10:00 περίπου το πρωί της Πέμπτης.

Στην Ιουλιανού, άλλο ένα ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ επί της Σαριπόλου καίγονται κάδοι. Άλλο ένα αυτοκίνητο έχει πάρει φωτιά στην οδό Σολωμού, στην ίδια περιοχή.

Η υπόθεση δημιουργεί έντονο προβληματισμό, καθώς εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα τα παραπάνω περιστατικά σε διαφορετικά σημεία.

Δύο συλλήψεις στην Ιουλιανού

Στο μεταξύ, αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημεόο για να κάνουν ελέγχους στην συμβολή των οδώνη Ιουλιανού και 3ης Σεπτεμβρίου, έκριναν ύποπτο ένα όχημα σε κοντινή απόσταση πάνω στην 3ης Σεπτεμβρίου, έλεγξαν τους δύο επιβάτες και διαπίστωσαν ότι πάνω τους είχαν ένα όπλο.

Πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι συνελήφθησαν και δεν φαίνεται εμπλοκή τους στην υπόθεση των εμπρησμών.