Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες από τη δράση του YouTuber Hayate, ο οποίος κακοποιούσε σε live μετάδοση άτομα με αναπηρία.

Την ίδια ώρα χιλιάδες ήταν οι χρήστες που πλήρωναν για να δουν σε ζωντανή σύνδεση τα βασανιστήρια των θυμάτων με τον 35χρονο να γελά με αυτά.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που ανέδειξε το OPEN, στην οποία φαίνεται ότι μέσα σε μόλις 3 λεπτά, 8 συνδρομητές πλήρωσαν 19 ευρώ για να παρακολουθήσουν τα βίντεο του εξευτελισμού ατόμων με αναπηρίες.

Ο κατηγορούμενος YouTuber φέρεται να ψάρευε τα θύματα του από το διαδίκτυο. Ένα από τα υποψήφια θύματα του Hayate εξηγεί πώς ο Youtuber τον προσέγγισε για να συμμετάσχει και αυτός σε κάποιες από τις εξευτελιστικές μεταδόσεις.

«Πρόσφατα αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Χρειάστηκα οικονομική βοήθεια. Ένας άνθρωπος από το TikTok προσφέρθηκε να βοηθήσει, φέρνοντας και κάποια άλλα άτομα μαζί με αυτούς και τον αρχηγό…» λέει ο νεαρός στο Open.

Παρά την μεγάλη οικονομική ανάγκη που είχε, αρνήθηκε την πρόταση και ακολούθησαν υβριστικοί χαραλκτηρισμοί, «Επειδή εγώ το αρνήθηκα άρχισε να με βρίζει να με λέει ανάπηρο, π@@@η και ότι είμαι απατεώνας» συγκλονίζει.