Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. το πρωτοφανές –όπως χαρακτηρίζεται- περιστατικό με τους αστυνομικούς έξι διμοιριών των ΜΑΤ να αρνούνται να λάβουν θέση σε μέτρα στατικής φύλαξης της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Χάιφα για το Europa League.

Οι κλούβες με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ κατευθύνονταν προς το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», ωστόσο λίγο πριν στρίψουν για τη λεωφόρο Αλεξάνδρας σταμάτησαν και οι διμοιρίτες ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους πως δεν θα πάνε στα καθορισμένα σημεία, αλλά θα παρέμβουν μόνο εάν υπάρξουν επεισόδια και απαιτηθεί η συνδρομή τους ως κατασταλτική δύναμη. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ δόθηκε διαταγή να γυρίσουν πίσω στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (ΔΑΕΑ) στο Γουδή, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της Κατεχάκη κάνουν λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό καθώς τα ΜΑΤ είναι ίσως η πλέον πειθαρχημένη Υπηρεσία του Σώματος, ενώ ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στα χρονικά στάση και άρνηση διαταγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κίνηση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους, που χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του «Γενικού Κρατικού Νικαίας».

Νωρίτερα το μεσημέρι φαίνεται πως υπήρξε και μία άτυπη συνάντηση ανάμεσα σε συνδικαλιστές αστυνομικούς και υψηλά ιστάμενους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που –αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα- δεν πήγε και πολύ καλά. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσει πειθαρχικά το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στους αστυνομικούς των ΜΑΤ που αρνήθηκαν τη διαταγή.