Η υπόθεση είχε αφήσει άφωνη την κοινή γνώμη το 2015. Ο λόγος για τον παιδοβιαστή με το λευκό βαν, όπως είναι γνωστός, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τον βιασμό δύο παιδιών και μία απόπειρα λίγο πριν την σύλληψη του. Είχε καταδικαστεί σε 26 χρόνια φυλάκιση και στα 6 αποφυλακίστηκε. Ο 23χρονος σήμερα Πάνος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Ζήνα το βράδυ» με τη Ζήνα Κουτσελίνη και περιέγραψε με λεπτομέρειες πώς τον προσέγγισε. Η μαρτυρία του νεαρού που έπεσε στα «δίχτυα» του παιδοβιαστή με το λευκό βαν ανατριχιάζει.

Ήταν Ιανουάριος του 2016, όταν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 25 ετών και χρηματική ποινή 120.000 ευρώ στον 40χρονο παιδεραστή με το λευκό βαν.

Τον Μάρτιο του 2015, ο τότε 40χρονος είχε προσεγγίσει το 13χρονο αγόρι μέσω Facebook. Τα μηνύματα που αντάλλασσαν έπεσαν άμεσα στην αντίληψη των γονέων. Τότε, σε συνεργασία με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κλείστηκε ένα ραντεβού. Ο 40χρονος θα περίμενε τον ανήλικο στο λευκό βαν, που είχε διαμορφώσει ειδικά για τις αρρωστημένες πράξεις του και έτσι συνελήφθη.

Ο 40χρονος κατηγορήθηκε για απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου και για τους βιασμούς δύο παιδιών: μιας 14χρονης στο Περιστέρι και ενός 15χρονου στη Ναύπακτο. Οι βιασμοί έγιναν γνωστοί, αφού ο παιδοβιαστής συνελήφθη και δόθηκαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα από τις εισαγγελικές αρχές.

Ο 40χρονος είχε εμφανιστεί τότε προκλητικός, καθώς υποστήριξε ότι τα παιδιά δεν τα βίασε. Ισχυρίστηκε ότι τόσο η 14χρονη, όσο και ο 15χρονος, έκαναν μαζί τους σεξ με τη θέλησή τους. Για τον 13χρονο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να τον πειράξει.

«Είχα μάθει ένα chat ανοιχτού τύπου από μια φίλη μου. Μπήκα από περιέργεια, όπως πολλά παιδιά. Έμπαιναν πολλά άτομα. Εκεί γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο. Μου συστήθηκε ως Αλέξης. Μου έδωσε την επαφή του στο messenger και αρχίσαμε να μιλάμε. Ξεκίνησε να μου λέει ότι θέλει να γίνει φίλος μου», δήλωσε αρχικά ο 23χρονος σήμερα Πάνος και πρόσθεσε ότι εκείνη την περίοδο δεν κατάλαβε τι συνέβαινε και ότι το αντιλήφθηκε μετά από μεγάλο διάστημα.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχω αποκτήσει μια εμπειρία σε πολλά πράγματα. Το συγκεκριμένο συμβάν που έγινε τότε αποτελεί σημείο καμπής για μένα και την ελληνική κοινωνία που μπορεί και συζητά σήμερα για την παιδεραστία και την παιδοφιλία», κατέληξε.

Μετά την απελευθέρωσή του ο άνδρας άρχισε να κυκλοφορεί στην ανατολική Αττική και συγκεκριμένα στο δήμο της Λαυρεωτικής, όπου τότε διέμενε και εργαζόταν. 

Μάλιστα τότε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι συνεχώς όταν μιλούσε έκανε λόγο για σεξουαλικές διαστροφές και το πρώτο καμπανάκι «χτύπησε» όταν είχε μία συζήτηση με παιδιά και τους είπε ότι θέλει να είναι ντυμένος Δρακουμέλ και τα παιδιά στρουμφάκια. Το δεύτερο περιστατικό που θορύβησε εκείνη την περίοδο τους κατοίκους της περιοχής ήταν όταν είδαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο με τη μηχανή του έξω από ένα κατάστημα, όπου έκανε πάρτι το Γυμνάσιο.

Στην εκπομπή δε, «Κοινωνία Ώρα MEGA» είχε μιλήσει τότε και κάτοικος της περιοχής. «Έτυχε να γνωρίσω τον κύριο αυτόν σε καφενείο της περιοχής και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η εμμονή του στο σεξ, στα ερωτικά βοηθήματα και οι συχνές αναφορές στην Ταϊλάνδη. Αυτό μας ώθησε με τους γνωστούς που βρισκόμασταν στην παρέα να ψάξουμε το όνομά του στο διαδίκτυο», είπε αρχικά ο κος Δημήτρης και πρόσθεσε: «Αυτό που βρήκαμε ήταν σοκαριστικό… Ο άνθρωπος αυτός ήταν ο παιδεραστής με το άσπρο βαν που είχε καταδικαστεί το 206 σε 25 φυλάκιση και αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος, ζει και εργάζεται στην περιοχή μας».