«Πασοκοποίηση» της νέας κυβέρνησης διαπιστώνει η Iskra

«Σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό την τροϊκανή μνημονιακή χούντα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗΕΚΛΟΓΕΣ 2015
13:27
23/09/2015
«Πασοκοποίηση» της νέας κυβέρνησης διαπιστώνει η Iskra
1
loading

Η νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μπαίνει στο στόχαστρο της ιστοσελίδας Iskra, η οποία απηχεί τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση μνημονιακής κοπής με έντονο δεξιό και Πασοκικό χώρα», την κατηγορεί επίσης ότι βρίσκεται «σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό την τροϊκανή μνημονιακή χούντα». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο μέγεθος του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ακολουθεί το κείμενο που δημοσιεύει το Iskra:

«Η νέα κυβέρνηση Τσίπρα εντυπωσιάζει κατ' αρχάς με το πλήθος της, αφού περίπου ενσωματώνει στους κόλπους της το 1/3 σχεδόν της κοινοβουλευτικής της στήριξης.

Παρατηρητές μας έλεγαν ότι η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για να εφαρμόσει ένα λεπτομερειακά προδιαγεγραμμένο και αυστηρά επιτηρούμενο πρόγραμμα, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, ερμήνευαν το πλήθος των υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών ως μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι όλο και αυξανόμενες φιλοδοξίες και να κρατηθούν κάπως οι ισορροπίες στο νέο μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικό της νέας κυβέρνησης είναι η έντονη Πασοκοποίησή της, καθώς και η επίσης έντονη παρουσία των ΑΝΕΛ στους κόλπους της, ένα κόμμα σαφώς νεοφιλελεύθερου δεξιού προσανατολισμού.

Κύκλοι της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra ότι η νέα κυβέρνηση είναι εκ των πραγμάτων μια κυβέρνηση δεξιάς μνημονιακής κοπής και ειδικής αποστολής, η οποία θα τελεί σε διατεταγμένη υπηρεσία υπό τις εντολές και το άγρυπνο παρατηρητικό βλέμμα της τροϊκανής μνημονιακής χούντας.

Πιο συγκεκριμένα, η ειδική αποστολή της νέας κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία εκφράζει τους μύχιους πόθους του εγχώριου, ευρωπαϊκού και υπερατλαντικού κατεστημένου, είναι να εμπεδώσει μια νέα μνημονιακή τάξη πραγμάτων στην πολιτική ζωή και την κοινωνία και να ξεμπερδέψει με το “βραχνά” του αντιμνημονίου στις πολιτικοοικονομικές αναμετρήσεις.

Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι εμπνευστές αυτών των σχεδιασμών μάλλον κατασκευάζουν όνειρα θερινής νυκτός και ότι η νέα μνημονιακή σούπα στη Βουλή είναι ευκαιριακή και συγκυριακή και, παρά τη λαϊκή ψήφο της 20ης Σεπτέμβρη, γρήγορα θα αποδειχθεί ότι δεν έχει ανάλογο αντίκρυσμα στην κοινωνία».

uiskra

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar aha

    Δεν καταλαβαίνω γιατί αποτελεί "είδηση" η άποψη ενός ιστοτόπου με γνωστές καταβολές και κατεύθυνση... Με την ίδια λογική γιατί δε βάζετε την άποψη του κάθε μπαρουτοκαπνισμένου κολλημένου που εκφράζει άποψη στο internet; Γενικά, δεν αντιλαμβάνομαι την αβάντα (αρνητική και θετική) που λαμβάνει ένα κόμμα που δεν εκπροσωπείται στη Βουλή. Αν θέλετε να είστε δημοκράτες γιατί δε λέτε και την άποψη του κόμματος του Καποδίστρια ή του ΜΛΚΚΕΜΛ ή του Βεργή ή δεν ξέρω και γω ποιού;;; ήμαρτον πια με τα τσιτάτα της ΛΑΕ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει