Στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών αναφέρθηκε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόρδας, σημειώνοντας πως «ο Θεοδωράκης, ο Τσίπρας κι ο Καμμένος συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει μια πιο ελεύθερη κουβέντα στο τέλος. Δεν υπήρξε συμφωνία από τους υπόλοιπους».

«Είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί αυτό το οποίο προσπάθησε να κάνει ο Θεοδωράκης χθες – και νομίζω ότι αυτή ήταν χθες η διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους – είναι να μιλήσουμε με παραδείγματα, μέσα από την πραγματική ζωή. Δεν έχουμε σε καμιά περίπτωση σκοπό να ξεκινήσουμε μία προσωπική αντιπαράθεση. Από εκεί και πέρα, οι διαφορές είναι πολιτικές και σε πολιτικό επίπεδο κουβεντιάζουμε», παρατήρησε ο κ. Τσιόρδας.

Αλλά δεν θα δεχτούμε και λάσπη, ότι ο Θεοδωράκης από την Αγία Βαρβάρα είναι διαπλεκόμενος κι άλλοι που είναι στην πολιτική στα 25 τους είναι οι άμοιροι (ευθυνών) και οι αθώοι, συνέχισε. «Πιστεύω ότι όλοι πήγανε με το μηδέν στην άμυνα, εκτός από τον κ. Καμμένο που πήγε πιο επιθετικά προς τον κ. Μεϊμαράκη. Οι ΑΝΕΛ, με βάση τις δημοσκοπήσεις, πιέζονται πάρα πολύ, οι περισσότεροι τους δείχνουν εκτός Βουλής και ως εκ τούτου ο κ. Καμμένος έπρεπε να ρισκάρει και να παίξει πιο επιθετικά κι αυτό έκανε. Δεν νομίζω ότι ήταν πειστικό αυτό το οποίο είπε».

«Μού κάνει εντύπώση από την πλευρά της Αριστεράς, ότι ο κ. Κουτσούμπας ήταν μάλλον πιο χαλαρός απ’ ό,τι περίμενε κάποιος και νομίζω ότι μάλλον κέρδισε περισσότερες εντυπώσεις απ’ ό,τι ο κ. Λαφαζάνης. Δεν μού άρεσε η απάντηση της κυρίας Γεννηματά, για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, το να πεις ότι δεν αφορά τον ελληνικό λαό, από τη στιγμή πού είναι χρήματα των φορολογουμένων, αυτά τα οποία έχεις δανειστεί, προφανώς κι αφορά τον ελληνικό λαό», σχολίασε.