Παρέμβαση στη συζήτηση για τις «σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος ανέφερε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, δεκάδες οι νεκροί, από τη δολοφονική επιχείρηση του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και την αεροπορική επιδρομή στη Λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί και τραυματίες έρχονται να προστεθούν στους πάνω από 30 δολοφονημένους Παλαιστινίους από την αρχή της χρονιάς, ανάμεσά τους μικρά παιδιά.

Τα προσχήματα του κράτους του Ισραήλ, που αναμασούν και οι ΗΠΑ, η ΕΕ είναι παντελώς αστήριχτα, ενώ έχουν καταγραφεί εδώ και μήνες εικόνες αποτρόπαιης κατοχικής βίας στον διεθνή Τύπο.

Το γεγονός ότι η ισραηλινή κυβέρνηση απολαμβάνει την πάγια πολιτική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αποτελεί εξοργιστική πρόκληση απέναντι στους λαούς. Τους λαούς που σταθερά και διαχρονικά καταδικάζουν την κατοχική βία του Ισραήλ και υποστηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού για να τερματιστεί τώρα η ισραηλινή κατοχή, να αναγνωριστεί κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να αναγνωριστεί το δικαίωμα επιστροφής των πρόσφυγες στις εστίες τους».