Ο Μιχάλης Κατρίνης σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε στο ζήτημα με τον ψευδομουφτή στην περιοχή της Θράκης και τόνισε πως οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν την επιρροή από το «βαθύ τουρκικό κράτος».

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, ο κ.Κατρίνης στηλίτευσε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει τον περασμένο Ιούλιο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την διαδικασία εκλογής μουφτή που στοχεύει στην αποκατάσταση της ομαλότητας και του τερματισμού της επιρροής του ψευδομουφτή στη μουσουλμανική μειονότητα.

Προφανώς, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως προτεραιότητα την κομματική του ενίσχυση και όχι την ανάγκη υιοθέτησης κανόνων.

«Τους κανόνες πρέπει να γίνει σαφές ότι τους θέτουν η Ελληνική Δημοκρατία και το κράτος» τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υιοθέτησε το πόρισμα και τις προτάσεις της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Θράκη.

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να συμφωνήσουν στην αντιμετώπιση της αθέμιτης επιρροής που ασκείται από το βαθύ τουρκικό κράτος στη μουσουλμανική μειονότητα και η οποία συνιστά απειλή συνολικά για την περιοχή αλλά και την εθνική μας ασφάλεια. Πρέπει να σχεδιαστεί και να τεθεί σε εφαρμογή μια εθνική πολιτική για την ανάπτυξη της Θράκης» επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης.