Η Έλενα Ράπτη Υπ. Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη και συζήτησαν για την πολιτική επικαιρότητα.

Αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Μίλησε για την άθλια προσπάθεια διαστρέβλωσης της αναφοράς του Πρωθυπουργού στην απεργία των σιδηροδρομικών και το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας.

Επιπλέον σχολίασε το νέο ευφυολόγημα του ΣΥΡΙΖΑ για Κυβέρνηση Ειδικού Σκοπού, και τοποθετήθηκε αναφορικά με το ζήτημα των Υποκλοπών.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη της χώρας για αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα:

Ξεκαθάρισε ότι ο Πρωθυπουργός απάντησε ταυτόχρονα σε δύο ερωτήματα για την απεργία των σιδηροδρομικών και για τη μήνυση των οικογενειών των θυμάτων και είπε το αυτονόητο: Ότι η συγκεκριμένη απεργία, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αποτελεί εργαλειοποίηση της τραγωδίας που προσβάλλει πρωτίστως τους συγγενείς των θυμάτων. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Κρίθηκε δηλαδή από τον Πρωθυπουργό ως «αδικαιολόγητη» η απεργία των σιδηροδρομικών και όχι η μήνυση των συγγενών -όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- στους οποίους -όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- συμπαραστέκεται απόλυτα για την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη δικαιοσύνη.

Οι κυβερνήσεις συνεργασίας, με βάση τις θέσεις των σημερινών πολιτικών δυνάμεων θα είναι παράγοντας αστάθειας, καθυστερήσεων και διαρκών παζαριών κι οδηγούν σε επιβράδυνση και λιγότερες μεταρρυθμίσεις.

Ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης, δεν είναι μόνο αριθμητικό ζήτημα. Προϋποθέτει προγραμματικές συγκλίσεις και κουλτούρα συνεργασίας.

«Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε στις πολλαπλές εναλλακτικές διακυβέρνησης που έχει κατά καιρούς αναφέρει μια ακόμη. Μετά, δηλαδή, από την κυβέρνηση ηττημένων και την κυβέρνηση ανοχής, τώρα εφευρίσκει και μια βραχύβια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Λέει ότι είναι ανοιχτός σε οποιοδήποτε εκτρωματικό σχέδιο διακυβέρνησης εξυπηρετεί τις τυφλές του επιδιώξεις. Προσθέτει έτσι άλλη μια εναλλακτική που οδηγεί σε παραλυσία και αστάθεια. Και αυτό σε μια εποχή μεγάλων διεθνών κρίσεων, εθνικών προκλήσεων και αδήριτης ανάγκης για καθαρό ορίζοντα στην πορεία της χώρας και καθαρής λύσης στην ηγεσία της.

Αυτό που λέει λοιπόν ο κ. Τσίπρας είναι ότι εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων, ανάγκης αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας σε επενδυτική βαθμίδα, ανάγκης σταθερότητας, αντιμετώπισης του πληθωρισμού κλπ και με ισχυρή ηγεσία στην Τουρκία, στην Ελλάδα θα έχουμε μια βραχύβια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού».

◾️Φιλοξενήθηκα στην εκπομπή «Μένουμε Πρώτο» στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6-105,8 με την δημοσιογράφο Έλενα Καραγιάννη και συζητήσαμε για την πολιτική επικαιρότητα και τις επερχόμενες εθνικές εκλογές.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #ενημέρωσηπαιδιών #ertproto #ΠρώτοΠρόγραμμα-ΕΡΤ @ERTecho

Posted by Elena Rapti on Friday, May 19, 2023

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει συζητηθεί δημοσίως επί μήνες και σε όλα τα επίπεδα. Κινηθήκαμε θεσμικά από την πρώτη στιγμή:

  1. Ο Γενικός Γραμματέας ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε. Αντικαταστάθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ.
  2. Όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες τηρήθηκαν στο ακέραιο (συζήτηση στην ολομέλεια, επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, εξεταστική).
  3. Η ΕΥΠ θωρακίστηκε θεσμικά επαναφέροντας το δεύτερο εισαγγελέα και προσθέτοντας τον Πρόεδρο της Βουλής για πολιτικά πρόσωπα.
  4. Η Δικαιοσύνη έχει ήδη προχωρήσει και είναι εκείνη που θα κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες και όχι η αντιπολίτευση.
  1. Η ΕΥΠ είναι μια υπηρεσία σημαντική για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Και προχωρήσαμε σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλλουν ώστε να συνεχίσει να επιτελεί τον κρίσιμο εθνικό της ρόλο, στους σημερινούς πολύ ταραγμένους καιρούς. Μέσα από το αποτέλεσμα της κάλπης της 21ης Μαΐου οι πολίτες θα ορίσουν ποιος θα κυβερνήσει. Επιδιώκουμε και προσδοκούμε ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα ώστε να μην υπάρχει αμφισβήτηση ποιος πρέπει να κυβερνήσει. Το αποτέλεσμα αυτό θα μας φέρει κοντά στο στόχο μας, που είναι η αυτοδυναμία μέσα από μια δεύτερη αναμέτρηση και θα ακυρώσει τις παγίδες της ακυβερνησίας και των περιπετειών που κρύβει η απλή αναλογική.