Θερμής υποδοχής έτυχε το νέο βιβλίο του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργου Αρβανιτίδη υπό τον τίτλο «Πράσινη και Δίκαιη Μετάβαση με τους πολίτες, για τους πολίτες» (εκδόσεις iWrite). Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Porto Palace της συμπρωτεύουσας, με το «όλον ΠΑΣΟΚ» να δίνει δυναμικό παρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεταφέρθηκε μήνυμα του προέδρου του Κινήματος Νίκου Ανδρουλάκη προς το κοινό για «νέους αγώνες για την Ελλάδα, για τη Θεσσαλονίκη και τις νέες γενιές», ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που πήρε τον λόγο, μίλησε με ένθερμα λόγια για το βιβλίο του κ. Αρβανιτίδη το οποίο στοχεύει σε μια «δίκαιη μετάβαση σε έναν βιώσιμο κόσμο». Αναφέρθηκε στην ιστορική ευκαιρία της «πράσινης» μετάβασης για την Ελλάδα, μια χώρα που είναι προικισμένη, καθώς διαθέτει τον μεγαλύτερο πυρηνικό αντιδραστήρα, τον ήλιο, τα ποτάμια, τους ανέμους, τη γεωθερμία. «Ιδιαίτερα εδώ στη Βόρεια Ελλάδα, οι λίμνες και τα ποτάμια μας, οι παλίρροιες, η βιομάζα είναι δυνητικά πηγές παραγωγής ενέργειας» όπως είπε.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής του ΕΜΠ Χάρης Δούκας στην ομιλία του εστίασε στη στενή συνεργασία με τον Γιώργο Αρβανιτίδη στα θέματα ενέργειας και περιβάλλοντος για πέντε συναπτά έτη, επισημαίνοντας πως στο κόμμα «ήμασταν οι πρώτοι που αγγίξαμε το πρόβλημα της απολιγνιτοποίησης». Πρόσθεσε δε, ότι το βασικό ερώτημα είναι εάν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην πράσινη μετάβαση με όρους συνιδιοκτησίας και συνδιαμόρφωσης, τονίζοντας πως «για την παράταξή μας» το νέο κοινωνικό πράσινο συμβόλαιο αποτελεί «στοίχημα ζωής».

Αναφορά στη μακροχρόνια γνωριμία και συνεργασία του με τον Γιώργο Αρβανιτίδη, έκανε κατά την εισήγησή του και ο καθηγητής του ΑΠΘ, διευθυντής του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, Γιώργος Ζαλίδης τονίζοντας πως ο πολιτικός κρίνεται όχι μόνο για τις πολιτικές του αλλά και για τα αποτελέσματα που πετυχαίνει. «Η καινοτομία είναι η μεταφορά του καινούριου στην πραγματική οικονομία» υπογράμμισε, προτρέποντας τον βουλευτή να εστιάσει το επόμενο βιβλίο του σε όσα πρέπει να υλοποιηθούν απαντώντας στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής.

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» έδωσε το παρών στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιώργου Αρβανιτίδη

Στη βιβλιοπαρουσίαση έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης και Κωνσταντίνα Αδάμου, ο βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος του ΒΕΘ Αναστάσιος Καπνοπώλης, οι δήμαρχοι Σίμος Δανιηλίδης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης και Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Κοκολάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης, κομματικά στελέχη και αρκετοί υποψήφιοι βουλευτές της συμπρωτεύουσας.