Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια δημοσίευση στο facebook, μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, είναι η καθιερωμένη ημέρα μνήμης κατά του παιδικού καρκίνου, η οποία θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά.

Ο πρωθυπουργός έγραψε «Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Είναι πολύ σκληρό όταν παιδιά αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, όμως το κάνουν με αισιοδοξία και πείσμα. Το δικό τους παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσουμε. Nα σταθούμε δίπλα τους με όλες τις δυνάμεις μας. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία το Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής Ηλικίας. Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια της ιατρικής κοινότητας, για την παρακολούθηση παιδιών και εφήβων με καρκίνο. Οφείλαμε να το κάνουμε. Και το κάναμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο Εθνικό Μητρώο Νεοπλασιών Παιδικής Ηλικίας. Το μητρώο αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για τους γιατρούς και για την παρακολούθηση των παιδιών με καρκίνο. Τα στοιχεία που συλλέγονται ανά ασθενή σχετικά με τη νόσο, την αντιμετώπιση, την πορεία, βοηθούν στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον επιπολασμό των νεοπλασιών, την κατανομή ανά ηλικία και την πορεία της νόσου, τη παρακολούθηση των εκβάσεων αλλά και την αποτελεσματικότητα και της ασφάλειας των εφαρμοζόμενων θεραπειών. Τέλος, μέσω του Μητρώου καθίσταται η αξιολόγηση των υπηρεσιών υγείας για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της νόσου.

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Είναι πολύ σκληρό όταν παιδιά…

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, February 15, 2023