Αποφασισμένη να αξιοποιήσει στο έπακρο την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε χθες προκειμένου να αναδείξει το έργο της εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν την ολομέτωπη σύγκρουση που θα υπάρξει ως τη μητέρα των μαχών μέχρι τις εκλογές. Για τον λόγο αυτό από τη στιγμή που κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας οι συνεργάτες του πρωθυπουργού μετέφεραν στους υπουργούς την εντολή όχι απλά να πάρουν τον λόγο στην ολομέλεια αλλά να προχωρήσουν σε έναν απολογισμό όλου του έργου που έχει επιτελεστεί στον τομέα ευθύνης τους και παράλληλα να προχωρήσουν στη σύγκριση με τα αντίστοιχα πεπραγμένα της 4ετίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Το ίδιο έχει ζητηθεί και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιθυμία του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότεροι τον λόγο έως και την Παρασκευή που θα μιλήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Εκτός όμως από αυτό, υπουργοί και βουλευτές αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσουν να θέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά στον Αλέξη Τσίπρα ξανά ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί και όπως σχολίαζαν τα ερωτήματα αυτά αν δεν απαντηθούν και πάλι θα είναι η τρανή απόδειξη ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρύβει ένοχα μυστικά.

Τα ερωτήματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ και δη ο αρχηγός του θα κληθούν να πάρουν θέση απέναντι στα όσα κατέθεσε προ ημερών στο Ειδικό Δικαστήριο η γραμματέας του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για βαλίτσες με χρήματα τα οποία μεταφέρονταν στην Κουμουνδούρου, για να φτιαχτεί το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Επίσης, θα ερωτηθεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πως σχολιάζει το γεγονός ότι ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο «Μάξιμος Σαράφης» μέσω του οποίου στήριξαν τη σκευωρία της Novartis, η οποία και κατέρρευσε, πλέον να είναι υπόδικος και να κατηγορείται για συμμετοχή και μάλιστα με αρχηγικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση που εξάρθρωσαν οι αρχές και έστηνε απάτες εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί όπως λένε κυβερνητικές πηγές σε δύσκολη θέση καθώς ο άνθρωπος που υπερασπίζεται κατά το δοκούν τη δικαιοσύνη και διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές στην Αθήνα έχει δυο από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης του σε δυο ειδικά δικαστήρια. Και αναφερόμαστε στο Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το θέμα των παρακολουθήσεων, άλλωστε γι αυτό κατατέθηκε και η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει – παρά και την ανάγνωση ονομάτων από τον κ. Τσίπρα χθες στη Βουλή – ότι δεν ήταν σε γνώση του η κατάσταση αυτή και όταν περιήλθε κινήθηκε τάχιστα για να θωρακίσει και να εκσυγχρονίσει την ΕΥΠ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι η συζήτηση αυτή θα αποβεί προς όφελος της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστική ήταν η φράση του πρωθυπουργού μιλώντας χθες σε κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης «Ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του με την πρόταση δυσπιστίας».

Κι αυτό, γιατί η κίνηση αυτή εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στο να φανεί πόσο ενωμένη είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σαν μια γροθιά.