Στις μεγάλες προκλήσεις και ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από το εθνικό σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση για την Ελλάδα του 2030 αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προεδρεύει σε σύσκεψη με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι στόχος του είναι να επισκεφτεί την έδρα κάθε περιφέρειας μέχρι τις εκλογές, καθώς υλοποιείται ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο, το οποίο συνενώνει εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες.

«Βλέποντας το μέλλον και τις μεγάλες ευκαιρίες να επισημάνω το γεγονός ότι έχουμε σημαντικούς πρόσθετους πόρους, περιφερειακά προγράμματα 8,1 δις συνολικά 35% μεσοσταθμική αύξηση, όλα εγκρίθηκαν μέσα σε δύο μήνες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αρκετά ευαισθητοποιημένοι στα ζητήματα των προσλήψεων και της στελέχωσης των περιφερειών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στην κατάρτιση και κατάθεση περισσότερων συγχρηματοδοτούμενων έργων από πλευράς περιφερειών για να συμβάλλουν στη ροή εσόδων από τα κοινοτικά προγράμματα που είναι αναγκαία για να γίνουν πληρωμές σημαντικών έργων σε κάθε περιφέρεια.

Και κατέληξε ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Σας θεωρούμε συμμάχους στενούς συνεργάτες στον κεντρικό στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες δυο κατηγοριών, περιφέρειες δύο κατηγοριών, περιφερειακές ενότητες δυο κατηγοριών και θέλουμε τα οφέλη της ανάπτυξης να τα καρπωθούν όλες οι περιφέρειες για να περάσουμε σε σταθερή δυναμική και δίκαιη ανάπτυξη που θα αφορά και θα κατανέμεται σε κάθε πολίτη».