Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, που σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα περιλαμβάνει από συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον δήμαρχο Αθηναίων μέχρι επίσκεψη στην Ακρόπολη και την ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων. Ειδικότερα, ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα που έρχονται πολύ συχνά στη χώρα μας καθώς διατηρούν μεταξύ άλλων και σπίτι στο Πόρτο Χέλι.

Σήμερα το πρωί η ημέρα τους ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έλαβε χώρα η τελετή παρασημοφόρησης του βασιλιά και της βασίλισσας καθώς επίσης και η κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αυτή την ώρα το ζεύγος των επισήμων έχει συνάντηση με τους Συνηγόρους του Πολίτη Ελλάδας και Ολλανδίας στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και στις 13:30 θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Στις 15:00 θα συναντηθούν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στην Τεχνόπολη και θα ακολουθήσει δεξίωση της Ολλανδικής κοινότητας και στις οκτώ το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν τους.

Η δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης, περιλαμβάνει στις 09:35 το πρωί συμμετοχή του βασιλιά και της βασίλισσας μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τη βία κατά των γυναικών, στο φουαγιέ της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά στις 11:00 θα παραστούν στον 14ο Διαγωνισμό καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας “The Squeeze” στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στις 12:25 είναι προγραμματισμένη επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Ελπίδα” και στις 15:00 σε σχολική μονάδα και δομές φιλοξενίας ανηλίκων.

Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η Ανταποδοτική εκδήλωση του Βασιλιά και της Βασίλισσας της Ολλανδίας προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Μέγαρο Μουσικής.

Τη δε Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, ο βασιλιάς Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας θα μεταβούν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την επίσημη επίσκεψή τους στη χώρα μας.