Ο Τζορτζ Τσούνης συναντήθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη και συζήτησαν για την προσέλκυση επενδύσεων στη Μακεδονία, όπως και μεγαλύτερου αριθμού τουριστών από τις ΗΠΑ.

Στις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης, ο περιφερειάρχης οκ. Τζιτζικώστας παρουσίασε συνοπτικά στο νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών το έργο που γίνεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα σχέδια για το μέλλον, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει ξεκάθαρα συναντίληψη ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε με μια λογική αναπτυξιακή για την περιοχή». Μάλιστα, κατά την υποδοχή του κ. Τσούνη τού έδειξε από το μπαλκόνι του γραφείου του το πώς αναπτύσσεται η πόλη, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για τις ενέργειες που γίνονται για το νέο παραλιακό μέτωπο.

Έπειτα, παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Τσούνης δήλωσε πολύ υπερήφανος που είναι ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα και μάλιστα σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις είναι τόσο ισχυρές, έκανε λόγο για μια «ιστορική εβδομάδα» στις σχέσεις των δύο χωρών μας, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον, ενώ αναφέρθηκε και στην ενισχυμένη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, την οποία η Ελλάδα αξίζει επειδή, όπως είπε, «είναι πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και είναι ένας αξιόπιστος εταίρος».

Ενδεικτική του πολύ καλού κλίματος της συνάντησης ήταν η φράση του κ. Τσούνη ότι «είναι πάντα καλό να ξεκινάς μια συνάντηση ως περιφερειάρχης με πρέσβη και να την ολοκληρώνεις σαν δυο παλιοί, καλοί φίλοι», αλλά και τα τρία δώρα που τού προσέφερε ο κ. Τζιτζικώστας. Πρόκειται για τρεις φωτογραφικούς πίνακες που ξεκρέμασε από τους τοίχους του γραφείου του ο Περιφερειάρχης, όταν διαπίστωσε τον θαυμασμό του πρέσβη.

Πρόκειται για τρεις φωτογραφίες του Γιάννη Ζαρζώνη που απεικονίζουν τον Μέγα Αλέξανδρο, το χρυσό στεφάνι της Βεργίνας και τη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου Β’. Παραλαμβάνοντας τα δώρα, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι εφεξής θα κοσμούν την πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα, γνωστή ως Jefferson House, που είναι το σπίτι όπου διαμένει ο εκάστοτε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα από το 1947, ενώ στην πρόθεσή του να τα επιστρέψει με την ολοκλήρωση της θητείας του ώστε να συνεχίσουν να κοσμούν το γραφείο του κ. Τζιτζικώστα, ο περιφερειάρχης τού είπε πως θα ήθελε να μείνουν στην κατοχή του για πάντα.