Με συνεχείς συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου το κυβερνητικό επιτελείο οριστικοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες του πολύ σημαντικού ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ με δυο κομβικούς σταθμούς, την συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο στον Λευκοό Οίκο αλλά και την ομιλία που θα εκφωνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στον Τζο Μπάιντεν, όπως και το θέμα της αναβάθμισης των τουρκικών F16 που αποκαλύφθηκε από δημοσιεύματα. Όμως η ατζέντα θα είναι μεγάλη και πολυδιάστατη. Ο Έλληνας ηγέτης θα θέσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ και θέματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα ενεργειακά αλλά και οι επενδύσεις από αμερικανικές εταιρείες στην χώρα μας.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μοιάζει με αντίστοιχες Ελλήνων πρωθυπουργών στο παρελθόν καθώς μεταβαίνει ως ηγέτης μιας ισχυρής χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή ως αξιόπιστος σύμμαχος και συνομιλητής και όχι ως ηγέτης μιας μικρής χώρας που παραπονείται για τον γείτονα του.

Με στοιχεία, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταδείξει ότι η Τουρκία απειλεί την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή και θα παρουσιάσει στον Τζο Μπάιντεν με αριθμούς και στοιχεία τις παράνομες υπερπτήσεις που πραγματοποιούν τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από ελληνικό έδαφος.

Καταλογίζουν υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτική ήταν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στην Βουλή στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Όπως εξηγούν, από την μια ο πρωθυπουργός έδειξε ότι έχει συνεπή και ξεκάθαρη γραμμή στα εθνικά και στην εξωτερική πολιτική σε οποιοδήποτε ζήτημα και αν έχει προκύψει. Με την στάση του έχει αποδείξει ότι η Ελλάδα ακολουθεί με συνέπεια τον δρόμο του διεθνούς δικαίου και στην περίπτωση της ρωσικής εισβολής.

Οι ίδιες πηγές μιλούν για απόλυτη υποκρισία από την πλευρά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άλλα λέει πίσω από τις κλειστές πόρτες και άλλα δημόσια προκειμένου να κερδίσει ψήφους.